Kollektív munkaügyi vitát tartott a BKV hétfőn a bértárgyalások felgyorsítása érdekében. A szakszervezetek sztrájkolni is készek.

A BKV közleménye szerint a vitán a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) vett részt. Ezen a szakszervezetek kijelentették: ha a vita adott határidőn belül eredménytelen lesz, akkor nem riadnak vissza a sztrájktól sem.

A BKV vezetősége a találkozón hangsúlyozta: határozott a szándéka a bérfeszültségek hosszú távú rendezésére, elkötelezett a szükséges béremelés és más humánstratégiai intézkedések iránt. Ugyanakkor a szakszervezetek megértését kérték, mivel a források előteremtéséhez elfogadott üzleti terv kell, enélkül a BKV nem tud kötelezettséget vállalni.

Gulyás Attila, a tárgyalásokon résztvevő VTDSZSZ elnöke az MTI-nek azt mondta,

áprilisig adtak haladékot a BKV-nak, ha addig nem történik változás, akkor sztrájkolni is hajlandóak.

Ezzel kapcsolatban kifejtette: az első napon 66 százalék szolgáltatást kell biztosítani óránként és vonalanként, a második napon viszont csak a csúcsidőben kell tartani az elégséges szolgáltatás mértékét, csúcsidőn kívül akár el sem indulhatnak a járatok, ha napi átlagban teljesül a 66 százalékos szolgáltatási színvonal.

A szakszervezeti vezető emlékeztetett, hogy az állami közlekedési társaságoknál bejelentett 30 százalékos bérfejlesztéshez hasonló emelést szeretnének elérni, az elmaradt bérű dolgozóknak pedig ezen felül 5 százalékos emelést kértek. Gulyás Attila jelezte, hogy a BKV 9600 dolgozójából mintegy ezer gondolkodik azon, hogy beadja a felmondását.

A BKSZSZ és a VTDSZSZ a tárgyaláson azt is hangsúlyozta, hogy a munkaerő megtartása érdekében további intézkedésekre, így például a munkakörülmények javítására, juttatások bevezetésére is szükség lehet.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ahogy az lenni szokott: a szakszervezetisek kapnak egy jó kis summát és a dolog elhal
lenn
A mai lokálban lehoztak egy elemzést, ami - szerintük - azt mutatja, hogy a magyarok nem azért mennek nyugatra, mert utálják az orbánrendszert, és élhetetlennek tartják, hanem mert... izé.

ANYÁDNAK MOSD AZ AGYÁT, TE KORMÁNYRA KERÜLT MAGYAR PARASZT!

Azt megfigyelted, hogy az összes meghatározó kormánytag PARASZT?
Milyen, amikor a magyar parasztok hatalomra jutnak?
Ilyen defektes szar!!!
aremy
azért a marék rizsért kár vernetek a habokat ha címeteket megadjátok én 1 kg küldök majrés bagázs!
Eladott Ország
Annak ellenére nincs béremelés, hogy a BKV­ bérlet megfelelője Bécsben olcsóbb úgy, hogy ott a nettó átlagbér 510 ezer forint. Csak egységesen fellépve "kemény" sztrájkkal ( tömeges felmondás) lehet eredményt elérni. A vízfejet maguktól biztos nem építik le.
Pálinkafőző Rézüst
Lófüttyre készül, arra...A fidesz markában vannak Nemesetől, mindenestől...hüjjék...
Pálinkafőző Rézüst
@lenn: a parasztokat ne bántsad! Ők jóravaló dolgos emberek! Mellesleg orbán, és holdudvarának egyetlen tagja sem paraszt!!! ÉRTED??? Ha nem érted,akkor te vagy defektes... :)
Eladott Ország
vanholnap.hu/becsben-olcsobb-a-bkv-berlet-mint-budapesten-mikozben-az-atlagber-ott-netto-510-000-ft/
Magyar népmese
A kis sudár, fiatal Vitézy Dávidkának gondoltak egyet szülei a szép ívű kredenc mellett tanakodva, hogy mi is legyen ebbű a legénybű? Érteni igazábú, hát még nem ért semmihe, mert alig van ám kezibe a diploma! És mint tudvalevő, a mai egyetemeken semmit nem okítanak, ami a valósághoz egy cseppet is közelítene. A sok elmélet, amit azí tanítanak, nah, hogy legyen mit visszamondani! Ember nincs, aki azoknak amúgyan hasznát is veszi nagy léptékben…Hát nem telt bele nagy idő, hogy Orbáni rokonságával együlemben a friss diplomás 24 éves dalia herceget beduhajkodták a vezérigazgatói székbe 1,7 milliós fizetéssel! Na, ne bosszankodjunk mán, hogy alatta 10, na meg, 20 év kőkemény munkatapasztalattal rendelkezők vannak! Ő most itten vezérigazgatósat játszik, mert anyu, meg apu, meg Orbánka biztosított hozzá játszóteret…
aremy
@Eladott Ország: akkor lesz ott tömeges,azonnali felmondás amikor az orbán lemond a hatalmáról!!!
Eladott Ország
@aremy: Távozik a sok léhűtő vazallusi réteg.
aremy
@Eladott Ország: szerintem meg többen lesznek .
Eladott Ország
@aremy: Nem hiszem, mert ha dolgozói réteg eltávozik, nem lesz kitől elvenni a pénzt a felsőbb vezetésnek. Már most munkaerőhiány van, de nem azért mert a munkahelyek felszippantották a munkaerőt, hanem azért mert elhagyták az országot., és ez a szám nőttön nő. Vagy addig vakaróznak míg beáll a csődhelyzet. Annak ellenére nincs béremelés, hogy a BKV­ bérlet megfelelője Bécsben olcsóbb úgy, hogy ott a nettó átlagbér 510 ezer forint.
aremy
@Eladott Ország: a munkaerő hiány a sok bkv s ki szervezés miatt van első sorba mert a csókos alvállalkozók bkv soföröket alkalmaznak hogy a rizsnél maradjak ezek egy kiló rizzsel jobban jártak.
Eladott Ország
@aremy: Gondolom a kiszervezésből is van visszaosztás, mint a menedzselt (tejelő) építőipari vállalkozóknál.
aremy
@Eladott Ország: hát anélkül nem lehetne a ki tudja hány alvállalkozó!
kemeati
@aremy: de fontos éneklő utat meg magától menő autóutat építeni,vizes vb-t 25 helyett 100 milliárdért ne,hogy értelmes célra menjen a pénz.Mind a Tao minden 10-dik forintja Felcsútre megy és ovi magyarázta is tegnap

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.