Gyakran találkozunk az üzletek polcán reduktív borokkal, úgy hogy nem is tudunk róla. A reduktív bor friss, ropogós, gyümölcsös és illatos. Olyan, mintha magát a szőlőt kóstolnánk. A reduktív borok megőrzik a fajtajelleget, azokat az elsődleges ízeket, amiket a szőlő hordoz magában. A reduktív borkészítés során nem alakulnak ki az érlelési zamatok, ezért a bort tisztának, frissnek érezzük. Általában ezek a borok szárazak, és magas savtartalmúak. Utóízük kissé fémes. Nem tarthatók el hosszan, érdemes őket a palackozást követő évben meginni. Mihez igyunk reduktív bort?
Forrás:
boresetel.hu
Feltöltő: HobbiSommelier
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás