Elég jelentős alkohol volt annak a férfinak a vérében, aki szombat hajnalban a Szentendrei úton letarolt egy lámpánál várakozó személyautót, a benne ülők – köztük egy ifjúsági világbajnok kajakos – meghaltak.

A Blikknek a balesetet okozó férfi egyik közeli ismerőse így nyilatkozott:

Véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a baleset utáni vizsgálatok.

A vétkes sofőr kórtermét rendőrök őrzik, egyszer már ki is hallgatták a férfit, aki azonban eddig nem tett vallomást. Előzetesbe helyezéséről hétfőn dönthet a bíróság.

A vétkes sofőr egyes információk szerint versenyzett valakivel a Szentendrei úton, és fékezés nélkül rohant bele az egyik lámpánál álló kocsiba, melyben Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos és egy barátja – D. Richárd – ültek.

Jelentős mennyiségű alkohol volt a halálos baleset okozójának vérében

Janza Richárd

A két, húszas éveinek elején járó fiú egy autóstalálkozóról tartott hazafelé, holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

Richárd barátnője, Brigi a Blikknek elmondta, 8 éve ismerték egymást a kajakozás miatt, több mint öt éve alkottak egy párt, a fiú szüleinél laktak. Őket hajnali kettőkor ébresztették a rendőrök, és közölték velük, hogy a fiú nem jön haza többé.

A barátja hozta volna haza, de többé már nem lehet velünk. Mi mégis megpróbálunk erősek maradni, mert tudjuk, hogy odafent lát minket

- nyilatkozta a lány a lapnak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennek a ki nem mondhatom minek milyen büntetést lehet adni, ami nem túl kevés ?
Hellcat
@justhpeter: 10 perc nyilvános akasztás. Utána hazamehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.