Szlovákiai kiadó adhatja ki az Arany János emlékévben Arany Toldi című művét, amelyből az érettségiző diákok kapnának egy-egy példányt. 4 milliárdot szánnak az emlékévre.

Négymilliárd forintot szán a kormány az Arany János emlékévre, ebből kétmilliárd épületek felújítására mehet el. 

"Egymilliárd jut ebből a nagykőrösi felújításokra és 300 millió a nagyszalontai Arany-szülőház rekonstrukciós munkálataira. Négyszázmilliót kap a PIM irodalmi megemlékezések, estek és kiállítások megszervezésére és kivitelezésére. 100 millióba kerül az Arany kritikai kiadás és kéziratok digitalizálása" – olvasható a Napi.hu cikkében.

A Toldi Jankovics Marcell által illusztrált díszkiadását 140 ezer példányban nyomtatja egy szlovákiai kiadó magyar leányvállalata, ebből minden Kárpát-medencei magyar érettségiző kapni fog egy-egy példányt a tervek szerint. A kiadvány 140 millió forintba kerül, és azért a Méry Ratio Hungary Kft-re esett a választás (pályáztatás és minden egyéb nélkül), mert ez Jankovics könyveinek kiadója.

A Méry Ratio ezen felül 40 millióért ad ki 2000 példányban Arany Szalontája – Szalonta Aranya címmel egy illusztrált kötetet.

Az emlékév négymilliárdos keretéből még egy milliárdot nem költöttek, de erre folyamatosan érkeznek a pályázatok – olvasható a cikkben

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hiába no bearanyozzák a csókosok életét! =))
nemkati
Ez mindenkinek jó.
Jó a kiadónak, nem kellett hülye pályázással tölteni az idejüket és költeni a pénzüket, pályázat nélkül jutnak milliókhoz.
Jó a magyar kiadóknak, nem kellett hülye pályázással tölteni az idejüket és költeni a pénzüket, úgyse nyertek volna.
Jó a diákoknak, ingyen kapnak egy könyvet.
Jó a kormánynak, mert ezek az érettségizők jövőre szavazni fognak, és remélhetőleg a (közpénzből) bőkezűen adakozóra.
Hurrá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.