Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt várja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért,

amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

Amennyiben a miniszterelnök nem indít jogi eljárást, a DK elnöke igazoltnak tekinti vádjait – hangzott el Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az ellenzéki politikus azt mondta: "hosszú évekkel ezelőtt", magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról, hogy Oroszország "megfelelő szervei" információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Ezek "rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására" – jelentette ki.

Szavai szerint a szóbeli közlést annak hitelessége ellenére sem tudta bizonyító erejűnek tekinteni, ezért nem is használta fel, a közelmúltban azonban változott a helyzet, ugyanis közvetítőkön keresztül betekinthetett "egyes dokumentumok másolatába", és amit látott, az hitelesíti a sok évvel korábbi közlést. Hozzátette, okkal feltételezi, hogy Orbán Viktor is tud ezen dokumentumok létezéséről.

Gyurcsány Ferenc megismételte:

szerinte a magyar kormányfő "Oroszország által zsarolható helyzetben van".

Közölte, mindent megtesz, hogy a szóban forgó dokumentumok a kezébe kerüljenek, és amint ez megtörténik, azokat a nyilvánosság elé tárja.

A feltett kérdésekre válaszolva annyit elmondott, hogy az iratokat Magyarországon látta, az azokat bemutató közvetítő magyar volt, a tulajdonos személyét viszont nem ismeri. Arra nem válaszolt, hogy mikor történt az általa említett első beszélgetés, ahogy azt sem árulta el, hogy az iratokban foglaltak melyik időszakra vonatkoznak. Jelezte, egyelőre nem tárgyaltak az átadás feltételeiről, és kérdéses, hogy elfogadhatóak lesznek-e a feltételek.

Arra a felvetésre, hogy a kormányfőnek miért kellene őt beperelnie, azt felelte, hogy a miniszterelnök majd eldönti, minek tekinti az állításait.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzéki pártok akkor nyerhetnek 2018-ban, ha együttműködnek és ha alkalmazzák az "egy az egy ellen politikáját", vagyis minden egyéni körzetben csak egy baloldali jelölt indul.

Aki egy év múlva különutas politikát folytat vagy fanyalog az együttműködés miatt, az Orbán Viktort segíti

- jelentette ki.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Ez jó csapda gorbánnak , ha nem reagál bűnös, ha igen akkor védje magát.
A fityisz ezt csinálja évek óta csak nem találtak fogást Gyurcsányon ami borzasztóan aggasztja gorbánt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Az a nagy leleplezése Gyurcsánynak, hogy ha nem pereli be Orbán Gyurcsányt, akkor Gyurcsány úgy tekinti, hogy neki van igaza?!
Ennél azért több kellene!
Béla333
@adrenalink: 13.25
Végig szenvedtem ezt a 9 perc 40 sec.-ot!
Ez eddig egy szélhámosság
Amit Vadai bemutatott, az egy nagy 0, vagy inkább 00!
Ezért kár volt behívni az ATV-be! (Bár akkor a legalább napi 3 DK-s megnyilatkozás, igehirdetés nem jönne ki...)
terlasz
@levarosbukta: Értem én, hogy keresed a kapaszkodókat az igazad bizonyítására, de amit belinkeltél az egy műbalhé. Lehet, hogy hiba volt, de semmilyen befolyása nem volt a 2/3-ra.
Ha eldöntötted, hogy "Gy. a hibás", akkor úgyis feleslegesek az ellenérvek.
adrenalink
@Béla333: Szegény riportert nagyon sajnáltam! Izgatottan várom a csütörtök délutánt...:-)))
human
@karma1: Az számomra is hihető, hogy Orbán meg van zsarolva, de nem vagyok benne biztos, hogy azzal amit Gyurcsány tud. Annál sokkal nagyobb vaj lehet a füle mögött. Hogy Gyurcsány mit tud annak ki kell derülnie 3 nap múlva.
Hogy Simicska gecizésére nem válaszolt azonnal az meg nem meglepő. A tanácsadói ezt javasolták és az ő szempontjából jó tanácsot is adtak. Az ellenfél negligálása üzenet a választói felé, hogy nekik sem kell ezzel foglalkozniuk. Egy vezérelvű társadalomban ez jól működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok