Mintegy 20 százalékos terménykieséssel lehet számolni a zöldségek esetében az időjárás okozta károk miatt a FruitVeB Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint. Domján Erika az M1 aktuális csatorna szombati műsorában azt mondta, pontos képet még nem kaptak a fagy és jégkárok elhúzódó hatása miatt, de a szamócánál már tapasztalható a 20-30 százalékos terménykiesés.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@RonaGyuri: A Horn kormány idején egy helyi rádióban dolgoztam, ahol közszolgálati magazinműsort is készítettünk. Az egyik riporter krumplikérdésben oknyomozott mert abban az évben tavasszal nagyon felment a krumpli ára. Segítettem neki. Több termelőt felhívtam és engem is meggyőztek arról, hogy nagy-nagy hiány van burgonyából. A kormány, mivel alapvető élelmezési cikkről van szó, azonnal lépett: nagy mennyiségben hoztak be burgonyát külföldről. Az árak kissé konszolidálódtak. Később több ismerősöm mesélte, hogy nagy mennyiségű rothadt krumplit látott kidobni vidéken. Kiderült, hogy az egész krumplimizéria abból adódott, hogy a magyar gazdák súlyos hiányt kommunikáltak árfelhajtási célból de nem jött össze nekik. Azóta kissé szkeptikus vagyok az ilyen hírekkel szemben.
hetöndöe
Indok az mindig van a drágaságra.Valószínűleg külföldön soha nincs szar idő,hogy rendre hozzák olcsóbban a zöldséget,gyümölcsöt.:-) Tegnap este a Tesco bejáratánál 2000 ft-ért árulták az epret.Hát a jó kurva anyátok!
RonaGyuri
@hetöndöe: no erre céloztam én is mikor jön -re rákérdeztem! =))
emerencia
@hetöndöe: 05.10-én beszéltem egy eperárussal, ő 2600-ért adta. Szerinte a termelők nyomják fel az árát de nyugi, úgyis jön a telefon és csökken az ár. Minden évben így van. Tegnap itt a város (megyeszékhely) szélén már 1700 ft. volt. A keménydiszkontból nemrég jól belaktunk 600ft/kilós áron spanyol illatos eperből, úgyhogy elvagyunk nélküle addig míg megtörnek a magyar termelők. Bízom benne, hogy fogunk mi még az idén magyar epret enni. Arról sajna nem tehetünk, hogy az alacsony bérünkből csak az olcsóbbra futja.
RonaGyuri
@emerencia: tudod hogy készül - saját szemmel láttam többször is - az igazi hazai eper? Átrakják a spanyol rekeszből egy magyarba! =))
quadrocopter
1 Kg. eper 1500 HUF! Most! Szépen érik a cseresznye is, a +"gazdák"(?) meg óbégatnak, hogy elfagyott, kiszáradt, megfújta a szél, náthás lett, mert így nagyobb lét lehet leakasztani!
Nem kell a mese, előre látható, hogy a spanyol paprika ismét ólcsóbb lesz, mint a hazai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.