"Az USA ismét felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a CEU-törvényt, mert az diszkriminatív és hátrányos követelményeket támaszt Amerikában akkreditált intézményekkel szemben, és fenyegeti a kutatási szabadságot és függetlenséget. A magyar kormánynak közvetlenül az érintett felekkel kell tárgyalnia, hogy megtalálják a további működés megoldását, és hogy ezáltal jobb oktatási feltételeket nyújtson a magyar és regióbeli diákoknak. Az amerikai kormánynak nincs sem jogköre, sem szándéka belépni a CEU vagy egyéb más egyetemek működéséről folytatott tárgyalásokba. " Ez áll az amerikai Külügyminisztérium nyilatkozatának szövegében. Korábban Balog Zoltán azt nyilatkozta az Indexnek a később felrótt üldözős interjújában, hogy levelet vár az illetékes amerikai minisztériumtól CEU-ügyben. Erről kérdeztük a budapesti amerikai nagykövetséget, de ott nem tudtak arról, bárki is írna ilyet. A mostani közlemény viszont szertefoszlatja Kovács Zoltán érvelését, amely szerint lehet...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerencsére a kormány kommunikáció már elkezdte liberálisozni az amcsikat is. Még idejében. Egy köpönyegforgatással több már nem számít.
Béla333
Hogy-hogy nem módosítják az amerikai alkotmányt Orbán kedvéért?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.