Megállíthatatlanul szaporodnak a törpepártok a választások közeledtével, derül ki az Országos Bírósági Hivatal adataiból, amiket a Magyar Idők közölt. Míg 2014-ben száznegyvenhét volt, jelenleg százkilencvenhárom bejegyzett párt van, ami indulhatna a választásokon, de 351 még bejegyzésre vár. A tapasztalat azt mutatja, hogy megéri kamupártot létrehozni: a 2014-es választási kampányban több szervezet is felvette az állami támogatást, majd a pénzzel egyszerűen eltűnt. A felelősök és a pénz azóta sem került elő. 2016-ig 630 millió forintnyi kampánytámogatásnak veszett nyoma, és bizniszpártokra kirótt kétmilliárd forintos bírságnak is alig két százalékát tudták behajtani. A Magyar Időkkel Ibolya Tibor, a Fővárosi Főügyészség főügyésze közölte, hogy a 2014-es választást követően hat párt ellen indult nyomozás kampánytámogatások szabálytalan felhasználásának gyanúja miatt, ezek közül négy ügyben most is folyamatban van az eljárás költségvetési csalás gyanújával.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Javaslom, hogy előre egy fityinget ne adjanak! Sikeres szereplés esetén (bejutás a Parlamentbe) jöhet az utófinanszírozás, de csak számlák alapján... Persze a Fidesznek így jó: minél több felé szabdalják a "nemhíveket", annál biztosabb az ő győzelmük. Pláne, ha a cehhet a költségvetés fizeti az ország pénzéből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.