Durva délután várhat Magyarországra, újra felhőszakadások csaphatnak le több megyére is.

Lengyelország egy része már víz alá került, de az előrejelzések szerint nálunk is megismétlődhet a múlt heti káosz. Meghökkentő képet mutat az időjárási riasztásokat közlő Meteoalarm Magyarország térképe: Pest megye és a főváros kivételével az összes megyére figyelmeztetést jeleznek "potenciális veszélyek miatt".

A honlap azt tanácsolja, hogy a bizonytalan kimenetelű, gyorsan változó időjárási helyzetek miatt mindenki gyakrabban és részletesebben tájékozódjon a várható időjárás felől.

Az Országos Meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint felhőszakadás, intenzív zápor és zivatar várható 30 millimétert meghaladó csapadékkal Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyékben.

Szinte az egész országban felhőszakadás várható délután

(Foto: Metroalarm.eu)

A Dunántúl mellett a keleti országrész sem ússza meg: heves széllel és jégesővel kísért zivatarok csaphatnak le Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

A múlt héten elöntött fővárosban és Pest megyében most csak gyenge eső és kisebb zivatar várható. A hőmérséklet magas marad, a 30 fokot is elérheti. – írja összeállításában a Blikk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.