A népi internet legjava, az Index válogatása a legnépszerűbb blogokból. Azt már régóta hangoztatják az orvosok és a táplálkozási szakértők, hogy az elhízás az egyik legsúlyosabb népbetegség. Az OECD a tagországai között el is készítette a felmérést erről, amiben a 15 éven felüliek elhízottsági arányát vizsgálták. Ez alapján Magyarország az "élen jár", tízből három (30%) magyar küszködik jelentős túlsúllyal, amivel a negyedik legkövérebb ország vagyunk az OECD-t figyelembe véve. Az élen egyébként az USA (38%), Mexikó (32%) és Új-Zéland (31%) végzett.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Megjegyzések egy napicsárthoz

Élen jár Magyarország kövérségből: kevés ország ennyire zsíros, mint mi

Az alcímben említett címmel az index.hu-n szemlézett blog számol be róla, hogy „Azt már régóta hangoztatják az orvosok és a táplálkozási szakértők, hogy az elhízás az egyik legsúlyosabb népbetegség. Az OECD a tagországai között el is készítette a felmérést erről, amiben a 15 éven felüliek elhízottsági arányát vizsgálták.
Ez alapján Magyarország az "élen jár", tízből három (30%) magyar küszködik jelentős túlsúllyal, amivel a negyedik legkövérebb ország vagyunk az OECD-t figyelembe véve. Az élen egyébként az USA (38%), Mexikó (32%) és Új-Zéland (31%) végzett.”
A hírrel kapcsolatban meg kell jegyezzem, hogy
egyfelől; kicsiny hazánk csak követi bölcs és jóságos vezérét, na jó a dolog inkább fordítva van és ebben is populista! =))
másfelől; nem árt rácsodálkozni az előttünk álló Új-Zélandra, ami a kapcsolódó sztereotípiák és más okoskodások sokaságát teszi zárójelbe!
1magyar
Kevés ember élhet lazacon és kaviáron.
RonaGyuri
@1magyar: pedig nagyon egészséges! =))
Bár én a kaviár helyett inkább a tengeri rákokat ajánlanám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.