Orbán állítólag elégedetlen volt a migránsnépszavazáson tapasztalt aktivitással. - írja a 444. Külképviseleti választások lebonyolításáért felelős miniszteri biztosként nevezte ki februárban Szijjártó Péter külügyminiszter András Pált; a Magyar Nemzet szerint miniszteri biztosként a határon túli magyarok választási részvételének felpörgetése lesz a feladata. A Magyar Nemzet külügyi forrásai szerint Orbán Viktor elégedetlen volt a migránsnépszavazáson a határon túli magyarság részvételével, ezért a miniszteri biztosnak fel kell majd készítenie az erdélyi, vajdasági és felvidéki magyar szervezeteket az aktivitás felpörgetésére. És azon is dolgozniuk kell, hogy kevesebb legyen az érvénytelen szavazat. A külföldön dolgozó magyarok egyébként továbbra sem szavazhatnak levélben, ellentétben a történelmi Magyarország területén szavazó állampolgárokkal. A tavalyi népszavazáson a külföldön dolgozó, legalább kétszázezer magyarból mindössze 11 231-an regisztráltak, míg a határon túli...

Forrás: civilhetes.net
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Újabb miniszteri biztos!? Sokba kerül ez nekünk... Ti kedves határon túli magyarok, sziveskedjetek ott szavazni, ahol laktok és adót fizettek. Ez a megjegyzés nem veletek szemben történt, hanem azok nevében aki éheznek, nincs munkahelyük, nem tudják a részleteiket fizetni, több hónapot várnak egy orvosi vizsgálatra és nem látják a kiutat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
DICSÉR-TESSÉK még egy biztos akiből fityiSS MINISZTER IS LEHET ,HA EZT MEG EZT A BEHAJTÁST AZ ORSOS AKÓLBA ELINTÉZI-nem a soros,ezt is orsos vicctor intézi néhány beszavazóért cserébe...dícsérhessék a jesszus krisztust!!!
Perwool
www.youtube.com/watch?v=8zemoTPSW_o&t=10s&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201706

Ha itt él és viseli a döntése következményeit, az ő pénzéből is üzengetnek Brüsszelnek, fizeti Európa legmagasabb adóterheit, eltart vagy 120 államtitkárt és kiveszi a részét minden egyéb szopásból is, akkor szavazzon! Ha nem, akkor ne döntsön az én sorsomról!
A határon túli kettős állampolgárok elsöprő többsége a migráns 1-4, Duna 1-2 médiából tájékozódva a csodálatos eredményekről lelkes Orbán szavazó.
Az erdélyi magyarok kártékony önérdekű szavazataitól meg kellene szabadulni.Ez nem a hülyeségről szól, hanem az érdekellentétről.
Az erdélyi magyar köp rá, hogy a honi magyart, hogy sanyargatja egy pártállamot építő kormány,
Ő arra a korrupt tolvaj pártra fog szavazni, amelyik megosztja vele a honi magyar adófizetőktől lopott közpénzt, ami végtelenül igazságtalan.
Arról van szó, hogyha egy honi magyarnak és egy erdélyi magyarnak magyar állampolgársága van, akkor az erdélyi magyar rendelkezhet a honi magyar sorsáról, de a honi magyar nem rendelkezhet az erdélyi magyar sorsáról.
Ez eredményezi azt, hogy a kibicnek semmi se drága alapon
Az erdélyi magyarok köpnek a honi magyarok érdekeire.
És a honi magyaroknak milyen joguk lenne a szavazatukkal beleavatkozni az erdélyiek sorsába? Semmilyen, én sem szavazok arról, hogy az erdélyi magyarokat ki képviselje Romániába.
eszegfu
@Perwool: Maximálisan egyetértek! Bennem még az is felmerült: azért kell szorgalmaznia a külhoni magyarok aktivitását, mert a m.o-i 2/3 már nagyon bizonytalan, vagyis ennek beismerését látom ebben.
Ördögvadász
@Manhattan: nagy szarban lehetsz, szerencsétlen! De megsegítünk, csak szolj!
Perwool
@eszegfu: Ez a kettős állampolgárság érdekes kicsit! Az ország valami zűrbe keveredne és mozgósítania kéne.
Tekintve, hogy nincs kétféle állampolgárság, meg ugye a szavazati joggal kötelességek is járnak, értelemszerűen mindenkire vonatkozna a hadkötelezettség. Előttem a kép, mikor vonulnak be a magyar újoncok, Munkácson, Kolozsváron, Újvidéken.. Az már csak a hab a tortán, ha esetleg az egyik magyar kisebbséggel rendelkező állam lenne az ellenség. 2 sorban állnának a behívottak, egyikbe a barát a másikban az ellenség!
Nem minden aspektusa volt kellőképp átgondolva ennek a kettős állampolgárságnak. Persze nem is ez volt a cél, csak pár százezer szavazat...
magyarbakancs
Semmi köze a határon túli magyaroknak a mi dolgainkhoz.
Meg azt sem értem mért támogatunk egy határon túli magyar vállalkozást mikkor nem ide fizeti a nyugdíj biztosítását,és a társadalom biztosítását a vállalkozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.