Már nem annyira tisztelendő a tisztelendő.

Nem tetszik a somlóvásárhelyieknek a papjuk, aki már 26 éve plébános a faluban, éppen ezért petíciót készítenek ellene – értesült a Blikk

Tamás atya szolgálata alatt többször összezördült már a lakossággal, de a politikától sem tartotta magát távol, mise helyett gyakran politizált, ami sok hívének nem tetszett, el is maradtak a misétől. 

Tavaly decemberben pedig föl is jelentették, miután megütött egy 15 éves fiút. Van olyan falubeli, akit addig nem engedett megházasodni, amíg 15 évre visszamenőleg nem fizette be az egyházi adót. 

A falubeliek úgy állíttattak haranglábat a temetőbe, hogy az volt a kikötés a pénzek odaadásánál, csak nehogy a plébános áldja meg. 

Már többször szóltak a tarthatatlan helyzetről a veszprémi megyéspüspöknek, eddig azonban nem nagyon volt ennek foganatja, ezért döntöttek a petíció írása mellett – olvasható a cikkben.

A település polgármestere is összetűzött már a pappal, mikor az a tűzgyújtási tilalom ellenére égetett. 

A Blikk megkereste a veszprémi érseket, aki tud a problémáról, de mint elmondta, a papokat általában augusztusban helyezik át, reményei szerint a nyár folyamán megoldást találnak  az ügyre.

A lap megkereste a somlóvásárhelyi plébánost is, aki azonban mit sem tudott az ellene készülődőkről.

Nem tudtam arról, hogy petíció készül ellenem. Úgy érzem, semmilyen olyan dolog nem történt, ami indokolná az elmozdításom

- mondta el a Blikknek.

(Címlapi kép: pixabay.com)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem váltották le, mert biztos kevés a pap. Lehet, hogy már ők is külföldre mennek dolgozni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@hemami: Akkor te szerencsés helyen voltál. édesanyámnak és nekem is más tapasztalatom volt . Édesanyám majdnem apáca lett Csobánkán amit ott tapasztalt az nem volt méltó az egyházi tanítással szemben. Rózsafüzérrel verték a gyerekeket. Ezért nem is szenteltette fel magát. Volt is probléma belőle mivel egy nagy nevű püspök volt a rokonunk. Nekem meg gyerekként volt tapasztalatom abban miként él egy falusi pap. Bort ivott de vizet prédikált. Nem tartotta be pl. a nagyböjti időszakot.
hemami
@szaboria1: Megértem, hogy mindenkit leginkább a saját tapasztalata befolyásol . Nekem valóban nem volt rossz tapasztalatom a tanáraimmal kapcsolatban, igaz, hogy jól is viselkedtem, jól tanultam és szerettek és én is őket. Gyermekkoromban az én fejemben is megfordult, hogy apáca lennék, de aztán mégis anyáca lettem. Az akkori idők bizony nem kedveztek az ilyesféle elképzeléseknek. Az apácákat elhurcolták, a mai napig nem tudom, hogy hová ? Mint írtam, a későbbi iskoláimban is jól éreztem magam, pedig akkor volt a legsötétebb Rákosi korszak és szegények voltunk, de akkor az egyszerű szegény gyerekeknek is volt lehetőségük tanulni, művelődni, fejlődni. Bárcsak most is lennének olyan lehetőségek, mint akkor, de ma már minden a pénzről szól és nemcsak az üzleti életben, hanem sajnos az egészségügyben, az oktatásban, sőt még , ha temetkezésről van is szó. Ezek is személyes tapasztalatok sajnos.
TASzSz
Újkígyósról is elGULIGÁZtak egy PLÉHbánost pár éve!
Sámannus
@human: Mehetne Szíriába, ott lehetne jócskán téríteni. Ferenc is megdicsérné érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.