A jövőben július elsején nem zárnak be a hivatalok a köztisztviselők napján. A munkaszüneti kedvezményt tavaly Lázár János és Balog Zoltán eltörölte. Számos hivatalban még most szembesültek ezzel.

Idén annyiban van szerencséjük a köztisztviselőknek, hogy szombatra esik ez a nap, így nem is tudnának élni a munkaszünetes kedvezménnyel. A jövőben viszont már nem lesz rá lehetőség a törvénymódosítás miatt – írja a Napi.hu.

Tavaly decemberben fogadta el a parlament Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter közös törvényjavaslatát, és csendben eltörölte ezt a kedvezményt.

A módosított köztisztviselői törvény az önkormányzati tisztviselők számára viszont nyitva hagyott egy lehetőséget: ha a fenntartó önkormányzat kifizeti, úgy a települési tisztviselők munka nélkül ünnepelhetnek a jövőben is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_penzszivattyu_lett_a_kozszfera_ezt_tette_a_kormany_nyolc_ev_alatt.639465.html
Nem lett sem kisebb, sem olcsóbb a magyar közigazgatás, 900 milliárd forinttal többet költünk rá és 90 ezren többen dolgoznak benne, mint 2010-ben. A költségeken nem látszik az államreform. Remélhetőleg legalább a kormányzati működés és az általa nyújtott szolgáltatások minősége javult az elmúlt nyolc év alatt.
www.napi.hu/showpic.php?w=900&p=/fototar/201705/orig/image1493883500.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.