Van két törvényen kívüli zóna a határon. Megfigyelőket nem engednek be, így eddig nem tudtuk, mit történik a rácsok mögött a menedékkérőkkel. Találtunk olyanokat, akik beszéltek. A hatóságok mindent tagadnak.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Röviden: a magyar kormány az uniós jogszabályok ellenében, tudatosan és előre megfontoltan hozott egy törvényt, amely szerint tranzitzónába zárjuk a menedékkérőket (ugyan nem tudjuk, hogy illegális bevándorlók ­e, vagy sem, de a biztonság kedvéért így címkézzük fel őket). Hogy a bezárás mellett bevallottan éheztetjük is őket? Igen. Na, és?
Az Európai Bizottság a több ponton jogsértő törvény tudomásul vétele nyomán nem indított
azonnal kötelezettségszegési eljárást (jogában állt volna), hanem tárgyalást kezdeményezett
Orbánékkal. Pintér és Trócsányi készségesen felajánlották együttműködésüket, felállt a
munkacsoport, majd a tárgyalás másnapján Rogán közölte: az akció eredménytelen volt, a
kormány nem hajlandó változtatni a szabályokon, jöjjön, aminek jönnie kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ezek ott mind illegális bevándorlók, hiszen eljutottak idáig. Normális körülmények között az eu-ba Görögországnál léptek volna be.
lusta
Az itt gyűlölködők sajnos tudatlanok. Talán kezdjük az elején. Az Európai Unió egy nagyon biztonságos hely. Nem is olyan régen évente 10000, tetszik érteni, tízezer terrorcselekmény volt Nyugat-Európában. Átlagosan 5-600 áldozattal. évente. Akkor is és most is bennszülöttek követték, követik el a terrorcselekmények több mint 90%-t.
Nem kívánom senkinek, de pl. Marokkóban dolgozván a közelünkben volt egy 20 km-es körzetben lévő egyetlen ivóvizet adó kút. Nálunk, ha a csapban nincs víz már minden baja van az állampolgárnak. Bagdadban, ha a piacra kimegy az ember, mert azért kaját venni kell, nem biztos, hogy élve hazamegy. Nálunk meg a kofák szidásával megy haza a delikvens. Ezek csak az apróságok. barátom meséli, az unokatesója már 5 éve menekülttáborban él. A gyerek úgy nő fel, hogy írni olvasni megtanult, de ahogy nő, úgy lesz számára egyre kilátástalanabb a helyzet. Se középiskola, se szakiskola, semmi. Tragikus a jövője, így nem lehet élni. Ezt persze nem lehet érteni ilyen csököttagyúaknak.
lusta
@1magyar: Erről van szó. Hatalmas a menekültáradat és bizony nem mindenki menekült, csak kihasználja az alkalmat. Sem az olaszok, sem a görögök nem képesek már ezt a tömeget ellenőrizni. Erről szól a relokációs egyezmény, hogy a tagállami szolidaritás alapján a tagállamok nagyságuknak, gazdasági erejüknek megfelelően a menekültkérelmeket humanitárius módszerrel elbírálják. Nekünk kb. 1300 kérelmet kell elbírálni, amire maga a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár, aki g..i és besúgó, bólintott rá. Több, mint 200 milliárdért egy olyan kerítést építgettetett, ami a pénz ellopásáról szólt és semmi másról. Egy jottányival sem jött kevesebb menekült Európába, pedig Európa védelmezőjének állította be magát.
Equus
@lusta: 16.20 Mi lenne, ha ésszerűen terveznék a családjukat, ha nem hajlonganának naponta 5x?
Mit nevezel terrorcselekménynek és honnan a 10.000-es szám? És a 90 %? Kik számítanak bennszülöttnek?
Akinek nem tetszik Marokkó, az nyilván nem megy oda. Ha mégi odamegy, akkor számoljon az ottani körülményekkel. Vagy talán tüntetni fog és a szám nélkül szült gyerekeire hivatkozva margitszigeti ásványvizet kér fürdéshez?

Amúgy neked rendben van az agyad?
verőce21
@lusta: (16:27) Csak annyi a kis különbség, hogy "kerítés nélkül" 10-15 ezren nyomultak be naponta a déli határon (ember legyen a talpán, aki 167 km hosszon feltartóztatja őket), manapság beszökik 45-50 fő lábujjhegyen.
(Gyuri bácsi mindent megtesz, hogy küldetésüket sikeresen végre is hajtsák.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.