Az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra tekintet nélkül érvényesítik a magyar állam politikai és jogi erejét – szögezi le Orbán Viktor a Heisler András Mazsihisz-elnöknek írt, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke által az MTI rendelkezésére bocsátott levélben.

A pénteki keltezésű levélben a kormányfő a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének levelére reagált, amelyben Heisler András a "sorosozó" kampány leállítását kérte Orbán Viktortól, mert szerinte a kampány alkalmas kontrollálatlan, többi között antiszemita indulatok keltésére.

Orbán Viktor a levélben előrebocsátja, hogy a tömeges illegális migráció Európát válaszút elé állította: vagy megvédi határait, megvédi több ezer éves kultúráját, a mindennapok biztonságát, a tolerancia, a vallási türelem és a nemzeti sokszínűség értékeit, valamint az európai jog uralmát, vagy felszámolja önmagát.

"A magyar emberek nagy többségének egybehangzó véleménye szerint az illegális migráció problémájára adott válaszon múlik Magyarország és az Európai Unió sorsa. Az egyre szaporodó terrorista merényletek és erőszakcselekmények az európai zsidó közösséget különösen is érintik. Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét"

- olvasható a dokumentumban.

A magyar álláspontról a miniszterelnök úgy fogalmaz: "megvédjük hazánkat, családjaink és mindennapjaink biztonságát, eredményeinket és kultúránkat. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem. Saját sorsunkról csak mi dönthetünk."

"Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja"

- írja Orbán Viktor.

A magyar választók által közhatalommal felruházott miniszterelnökként "felelősségem, hogy megvédjem hazánkat és Magyarország polgárait". "Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig minden erőmmel azon leszek, hogy ezen kötelességemnek eleget tegyek" – írja, hozzátéve: a magyar kormány védelmére a Magyarországon élő zsidó közösség is minden esetben számíthat.

"A magyar álláspont szerint az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra való tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét. Ön sem akarhatja, hogy e tekintetben származásuk szerint különbséget tegyek Magyarország állampolgárai között"

- áll a levélben.

Orbán Viktor kitér arra is: a civilizációs és vallási különbségek okán az illegális migrációval az intolerancia kultúráját és a növekvő antiszemitizmust importálják Európába. "Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne" – zárja levelét a miniszterelnök.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Semmi! Értitek? SEMMI nem történhet Orbán engedélye nélkül! Ő adja ki, kinek mi a teendője! Valahogy így: Te most Sorosozz, te pedig Gyurcsányozz! )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@Eladott Ország: Bár már látnám!!!EE!
evacica
Orbán most is hazudott mint mindég! Soros soha nem mondott olyat, hogy illegális migránsokat fogadjunk be! Ilyen alapon Ferenc pápát is kiplakátolhatja ez az állandóan háborúzó Duna parti kis Napóleon, mert ő is a menekültek mellett áll és támogatja! Ja és Orbán vajon mire használja Lőrinc Baráttal szerzett vagyonkáját!?!?
tudode
Ideje lenne az EU-nak "gyámság alá helyezni" ezt a ki tudja hány lövető elszabadult pofagoló ágyút, mert visszaél, teljesen leamortizálja azokkal a feladatokat, amelyek NEMZETI HATÁSKÖRBE TARTOZNAK!
.
Ez a rakás szerencsétlenség ELMEHET MÉG JÓSNAK, mert 1989-ben megjósolta saját jövőjét!
.
Lásd:
Orbán Viktor véleménye a vele szembenállókról 1988-2014
www.youtube.com/watch?v=Aqq6gHBmq00
.
és
.
Fekete Doboz dokumentum. Orbán múltja, jelenét szenvedjük.
www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ
.
Háp, háp, háp, hatapotyi!

.
Rockxy
Hát basszus, na! :)
Ahhoz hogy a zorbán ne mondhasson-csinálhasson ilyesmiket, el kellene távolítani a hatalomból.
Ha erővel, vérrel távolítják el a demokraták, akkor ugye nem demokraták.
Megint basszus.
Ha rá tudnák venni az emberek többségét, hogy rájuk szavazzanak... de erre most még nincs esély. Vajon lesz-e?
És már megint basszus.
kukac50
Orbán ellopta azt az 1 milliárd forintot amit Soros utalt a vörösiszap károsultjainak.Biztos azért lett Soros ellenség mert szóvá tette,hogy nem kapták meg a pénzét a vörösiszap áldozatai.
Ehhez pofa kell!
kokopelli
"Hazudni csak pontosan de ésszel,ahogy csillag megy az égen,úgy érdemes!" :=)
Kicsit kifordítva,de a Zorbánnak már megsúghatták volna! Ha Orbán V. logikátla-
nul össze-vissza vagdalkozik,nem szól senki neki,hogy "Fönök lassabban,mert.." ,
vagy a stábja az idő alatt a pincébe megy röhögni? :=)
Anno nyomtuk a Mobilt,mint süket a csengőt,de a rablók lenyúltak mindent...ne
legyen nekik elég gyógyszerre!..vagy Graz elküldte már akkor "bucholási" előszámlát? :=(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.