Kocsis Mátéval tárgyalt volna az Auróra utcai szórakozóhely bezáratásával kapcsolatban az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének tanácsosa, a józsefvárosi önkormányzat azonban elutasította a levélben történő megkeresést.

Jelezték, Kocsis semmilyen módon nem vett részt a hatósági eljárásban, és bíznak benne, hogy hozzá hasonlóan másnak sem áll szándékában befolyásolni az ügymenetet. „Ahogyan azt a nagykövetségnek adott válaszunkban is leírtuk, az ügyben Józsefváros jegyzője az illetékes, ő tud tájékoztatást adni a tanácsosnak, ennek lehetőségét felajánlottuk neki” – idézi az önkormányzat álláspontját a Magyar Idők.

Kocsis Máté nem kíván tárgyalni az Auróráról az amerikai diplomatával

Kocsis Máté (Fotó: Balog Zoltán/MTI)

Az Auróra bárhelyiségének bezáratását valóban a jegyző rendelte el, azután, hogy június 9-én rendőrök szállták meg a Soros-támogatással is üzemelő közösségi házat: a nyomozók közel száz vendéget vizsgáltak át és közülük 15-öt vittek el, és mindössze pár gramm füvet sikerült lefoglalniuk. A jegyző később lakossági nyomásra záratta be egy évre a bárhelyiséget, mivel több környékbeli lakó állítólag rettegett az itt találkozó bölcsészektől, civil aktivistáktól.

A rendőrség bűnügyi térképe szerint csak május 19. és június 18. között két lopás és egy garázdaság történt az Auróra utcában – a pár lépésre található Népszínház utcában pedig egymást érték a bűncselekmények – a helyieknél valamiért mégsem ez verte ki a biztosítékot, hanem az Auróra gyanúsnak tartott vendégei.

Az Auróra Közösségi Ház a razzia után azt közölte, „a közösségi teret mintegy 30 rendőr szállta meg, az önkormányzat munkatársaival és a katasztrófavédelemmel közösen érkeztek.

A kivonuló rendőrök magas száma és a hatóságok összehangolt fellépése viszont nem spontán intézkedésre utal, ahogy az sem lehet véletlen, hogy pont egy a kender ipari hasznosítását bemutató rendezvényen történt a razzia. Az intézkedés 14 órán keresztül tartott, mely során minden egyes vendég csak igazoltatás és ruházatának átvizsgálása után hagyhatta el a házat.”

Szintén politikailag irányított akcióra utal, hogy a kormányközeli Pesti Srácok előbb értesült a bárhelyiség bezáratásáról, mint maga a közösségi ház. Azt pedig előzetes figyelmeztetésnek is tekinthették volna a hely üzemeltetői, hogy május 2-án hatvannégy vármegyés radikális különítmény jelent meg náluk, és Stop Operation Soros-feliratú graffitikkel dekorálták ki a klub bejáratát. – írja a Magyar Nemzet.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Mátékisasszony !! Tudjuk, hogy az amcsi HETERO, ezért
finnyáskodsz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Mátécicus lehajol az utcán
Kisfiu mögötte kiabál !!
Néni, forditva van rajtad a bugyi...
- Belül van a csipke ??
- Nem, kivül van a sz@r...!
quadrocopter
@kokopelli: Nincsenek ketten csak skizofrén a hazaáruló szekus bérenc, a Lendvayból kapja a pénzt, hogy akik a hordát támadják, azokat kösse le!

Ez az adatlapjának tartalma:
"Foglalkozás: Nincs megadva
Életkor: Nincs megadva
Lakóhely: Nincs megadva
Személyes honlap vagy blog: -
Kedvenc idézet, mottó: Nincs megadva
Szeretem: Nincs megadva
Nem szeretem: Nincs megadva
Kedvenc témáim: Nincs megadva
Politikai nézet: Nincs megadva"

Tehát fosik a sunyi szekus bérenc, ennek ellenére ráakadtam!
Jozefina
Én úgy tudom a jegyző a polgármesteri hivatal alkalmazottja, tehát Kocsis nélkül, annak beleegyezését kikérve (vagy a közgyülés hozzájárulásával) adhat ki határozatokat!!!
Kvázi Máti hazudik ez ügyben is. Az már más kérdés, hogy politikai kultúra hiányában elutasítja az USA nagykövetség tárgyalási szándékát!!!
eszegfu
@quadrocopter: tegnap 16:07 Őszintén: Te érted miket ir a "halacska"?! Van alany, állitmány, jelző a mondataiban, csak éppen semmi értelmet nem találok benne.
quadrocopter
@eszegfu: Tuti, hogy van defektje a hülyéjének, a zavaros szóhasználat, minden mondat tele vesszőkkel, duplázott kérdőjelek!
kokopelli
@durbincs: ..kicsi ember,előkerült a hordó a lukkal!,Nem baj
nincs kisasszony ,de van játékszabályozásmer ,máma ön kisfiú
lészen a hordóban!.Nem baj ma csak tíz "secus" vanni az örsön!
Hamar telelenni a püspökfalatja? Nem rossz a daktari se máma!
Sok szerencsét csúnya undor halacska! :=)
Figyelem, kopogni ha telelenni teccik! Jó? :=)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.