Közös közleményt adtak ki. Lesújtó felhasználói véleményekkel vették össztűz alá a Budapesti Közlekedési Központ, a T-Systems Magyarország és a nemzetközi T-Systems közösségi oldalát az - online jegyértékesítő rendszer problémájára rámutató - etikus hacker ügye után. A helyzet odáig durvult, hogy a BKK és az online rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország közös közleményt adott ki péntek este.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
unortodox kötelességtudat

A derék T-systems elképesztő hivatkozása

Mint ismert a derék BKK megint-egyszer nagy égéssel „indította” egy egyébként nagygangon reklámozott „szolgáltatását”. Ha emlékeim nem csalnak még az elkövető társai sem az első alkalommal okadatolják, hogy nem egészem a tisztességes munka a legfőbb jellemzőjük. Ráadásul az is a szokásos, hogy kis túlzással polcról levehető rendszer helyett gányoltak egy sajátot.
Szóval mint az ismert az un. „online jegyértékesítő rendszer”-ük is irgalmatlanul nagy blamázzsal kezdett. Ráadásul most még a problémák kezelésében is a pofátlan arrogancia útját választották. Amivel az eddigi közröhejt elemi erejű tiltakozásra váltották.
Nos az üggyel kapcsolatban az elkövetők közleményben magyarázkodnak az arrogáns, bugyuta ellenlépéseik miatt. Így írnak: „A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen (és nem egy konkrét személy ellen) tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak - szigorú belső protokollja szerint - az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni. Ebben az esetben sem tehetett mást.”.
Amihez még hozzáfűzték, hogy „a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el.”.
Nos az utóbbi egy újabb beismerő vallomás, hisz ezzel elismerik, hogy igen nagy ívben tettek a figyelmeztetésekre.
Az igazi gyöngyszem az az, hogy mit is kötelesek ők megtenni. Azt nem tudom, hogy milyen belső szabályzatokra hivatkoznak. Azt azonban – mint az informatikai egyedi fejlesztések világában sok évtizeden át eredményesen tüsténkedő szakember – el kell mondjam, hogy a rendszerek vonatkozásában meghatározó az azok un. kitesztelése. Ami a fejlesztők és megbízók elemi szintű kötelezettsége. S, ami tudom kuli munka, de nem pótolható nagypofájú arrogáns viselkedéssel! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.