Egyelőre nem segített a munkaerőhiányon sem a magán-, sem az állami szektorban a bérrendezés, ezért egyre több vállalat úgynevezett toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni, a MÁV-nál például 35 ezer forint jár annak a dolgozónak, akinek sikerül új munkavállalót beszerveznie a vasúttársasághoz – írta a Magyar Idők.

Senki nem akar vasutas lenni – 35 ezres toborzási bónusz a MÁV-nál
Fotó: Wikipédia

A munkavállalói ajánlást a hiányszakmáknál vezetik be, bármely dolgozó toborozhat ismeretségi köréből, ehhez mindössze egy ajánlószelvényt kell kitöltenie. A toborzó az említett összeget abban az esetben kapja meg, ha a jelöltet felveszik, lejár a próbaideje és a munkakörhöz kapcsolódó követelményeket teljesíti. A vasútnál kilenc ilyen munkakört hirdettek meg – írta a lap a MÁV belső hírlevele alapján.

A magánszektorban már régóta gyakorlat a munkaerő-toborzásáért a dolgozóknak járó bónusz – mondta a Magyar Időknek Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke. Az eljárás nem ütközik a jogszabályokba még abban az esetben sem, ha máshonnan csábítják át az adott vállalathoz a munkavállalókat.

Az ajánlási bónusz mértéke az ezt alkalmazó cégeknél több tízezer forint is lehet, van olyan vállalat is, ahol a dolgozó akár a 40-60 ezer forintot is megkapja sikeres toborzásáért – írta a lap.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerencsére van vezérigazgatójuk...,,akinek a bérét már sikerült rendezni..Ennyi bőven elég,,oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Új választási FIDESZ szlogenért mennyit adtok.
,,Sínen vagyunk"
nezelodo
Ezeknek a vezetőknek most is azt súgja a tisztakezű Gaskó, amit előtte Orbán súgott az ő érdekképviseleti fülébe. Ja akkor gördülve sztrájkoltak Orbánért, most meg az összeomlástól akarják megmenteni az általuk lehetetlen helyzetbe hozott céget.
wpym
Latszik, hogy alig van ember: meg a fotozashoz sem talaltak... lol
papa.49
@kamazuka: A baj csak az hogy nem a nyíregyházi gyors előtt fekszenek a sínen ))))))))))))))
kokopelli
@kamazuka: tegnap 6:34
(kibővitve):... vigyázat ráfeküdtünk! :--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.