Egyelőre nem segített a munkaerőhiányon sem a magán-, sem az állami szektorban a bérrendezés, ezért egyre több vállalat úgynevezett toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni, a MÁV-nál például 35 ezer forint jár annak a dolgozónak, akinek sikerül új munkavállalót beszerveznie a vasúttársasághoz – írta a Magyar Idők.

Senki nem akar vasutas lenni – 35 ezres toborzási bónusz a MÁV-nál
Fotó: Wikipédia

A munkavállalói ajánlást a hiányszakmáknál vezetik be, bármely dolgozó toborozhat ismeretségi köréből, ehhez mindössze egy ajánlószelvényt kell kitöltenie. A toborzó az említett összeget abban az esetben kapja meg, ha a jelöltet felveszik, lejár a próbaideje és a munkakörhöz kapcsolódó követelményeket teljesíti. A vasútnál kilenc ilyen munkakört hirdettek meg – írta a lap a MÁV belső hírlevele alapján.

A magánszektorban már régóta gyakorlat a munkaerő-toborzásáért a dolgozóknak járó bónusz – mondta a Magyar Időknek Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke. Az eljárás nem ütközik a jogszabályokba még abban az esetben sem, ha máshonnan csábítják át az adott vállalathoz a munkavállalókat.

Az ajánlási bónusz mértéke az ezt alkalmazó cégeknél több tízezer forint is lehet, van olyan vállalat is, ahol a dolgozó akár a 40-60 ezer forintot is megkapja sikeres toborzásáért – írta a lap.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerencsére van vezérigazgatójuk...,,akinek a bérét már sikerült rendezni..Ennyi bőven elég,,oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
A MAGYAR VASUTAT IS adjátok el a MÉSZÁROSNAK AZTÁN MAJD AZ VEZETI A MOZDONYOKAT IS-a cigánypáva úgy tette sÍnre az életünket,nincs az a nagyhatalom aki megvédhetne a fideSS KURMÁNY NÉLKÜL-ü maga tolta POSVÁNYÍOSON ANYU ORSZÁG POFÁJÁBA-NÉLKÜLE NEM MEGY-ezek szerint a vonat se!DDD
Clavigo
Szerencsére van vezérigazgatójuk...,,akinek a bérét már sikerült rendezni..Ennyi bőven elég,,oszt jó napot.
Jozefina
Valamikor minden gyerek álma volt, hogy vonatot vezessen!!! Ez a rendszer ezt is kiölte az emberekből??!!
egyvandor
Ahol egy gombnyomogató a tízszeresét keresi és még lophat is, miért akarna valaki vasutas lenni, akit akár a társadalom többi eltartóit emberszámba sem vesznek, legfeljebb a szavazataiért versengenek mindennapi pofátlan hazudozásaikkal és még azt is ezek adóforintjaiból!!!
Lepényleső
De igen,és én a toborzási bónuszról is lemondanék,plusz a fele fizetésemről,ha lehetnék a
MÁV vezérigazgató.
wpym
www.vdszsz.hu/page/13/artID/6618/html/az-ajanlok-reszere-a.html

Remelem senki nem ajanl egy fel embert sem!!!
Azaz megis: a millio semmirekello, bujtatott irodai semmittevo kozul lehetne valogatni!
peterkelemen
Én meg a kétszeresét fizetem nekik ha nem ajánlanak senkit sem. Mindenki hagyja el az országot és rohadjon meg az összes fideszes geci meg azok, akik nem hajlandóak a többi egészséges és bátor nép példáját követve akár erőszakkal azaz a néperejével a picsába elzavarni Orbánt és sleppjét.
egyvandor
Amikor még a gördülő sztrájkokat tartották ez még érthető is lett volna de most hogy gaskó révén ezzel is hozzá járultak ahhoz Magyarország erősödni tudjon?
egyvandor
@wpym: Egymillió? A rendszer nem olyan bőkezű! gotbánék rendszere éppen arra épül hogy csak azok legyenek megfizetve akik a hűbéri rendszer fenntartásához szükségesek.
kamazuka
Új választási FIDESZ szlogenért mennyit adtok.
,,Sínen vagyunk"
nezelodo
Ezeknek a vezetőknek most is azt súgja a tisztakezű Gaskó, amit előtte Orbán súgott az ő érdekképviseleti fülébe. Ja akkor gördülve sztrájkoltak Orbánért, most meg az összeomlástól akarják megmenteni az általuk lehetetlen helyzetbe hozott céget.
wpym
Latszik, hogy alig van ember: meg a fotozashoz sem talaltak... lol
papa.49
@kamazuka: A baj csak az hogy nem a nyíregyházi gyors előtt fekszenek a sínen ))))))))))))))
kokopelli
@kamazuka: tegnap 6:34
(kibővitve):... vigyázat ráfeküdtünk! :--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.