Az LMP csatlakozott az MSZP kezdeményezéséhez, hogy tartson az Országgyűlés rendkívüli ülést nyáron, írja az MTI. Az ülést augusztus 21-én tartanák, azonban a Fidesz közleményben jelezte, hogy Soros György, és ezért nem vesz részt rajta. A szocialisták azért kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt (Lex CEU), miután az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást. A kezdeményezéshez aztán csütörtökön csatlakozott az LMP is, ami javasolta a devizahitelesek kilakoltatásának ügyének megtárgyalását is. A rendkívüli ülés összehívásához negyven képviselő aláírása szükséges. A szocialista frakció jelenleg 28 tagú, az LMP-s képviselők öten vannak, a maradék aláírást a baloldali függetlenek adnák.

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Akkor egy kissé meg is szakérthetjük az egészet.
A törvény úgy rendelkezik, 40 képviselő, teljesen mindegy milyen nézeteket vall, aláírásával kezdeményezheti a rendkívüli országgyűlési ülés összehívását. A törvény nem írja elő, hogy kinek, minek a sugallatára, kívánságára, hasmenésére lehet kezdeményezni, hanem arról ír, hogy 40 darab aláírás szükségeltetik. Ezek után nemlehet azt mondani, hogy nem megyek el, mert az adott képviselő nem azért ül ott és azért, hogy értelmezzen, meg mit tudom én kire kenve a dolgot ne menjen el. Egy teljes frakció meg pláne. A munkaköri leírásban benne van a rendkívüli közgyűlés is. Furcsa, hogy még az egybites 300 forintos budiforradalmárok is bólogatnak mindehhez. Próbáná valaki mindezt a munkahelyén megcsinálni. Páros lábbal úgy rúgnák ki, hogy a jövő évi hóval sem esne vissza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.