Külföldön megalázzák, megtapossák és megköpködik a magyar munkavállalókat, mire elérik a sikert – mondta Bíró Lajos séf az ATV Egyenes Beszéd című műsorában... Akkor miért mennek Nyugatra a magyar vendéglátósok? Bíró Lajos séf szerint 3-4 év után többet tudnak hazahozni, mintha Magyarországon dolgoznának. Azt ugyanakkor senki nem teszi hozzá, hogy „embertelen körülmények között laknak” ketten-hárman egy szobában, napi 16 órát dolgoznak és „szétzilálják”. Hozzátette: a fia Bécsben dolgozik az Intercontinentalban, ahol 1000-1200 eurót keresnek, ami azért nem egy álomösszeg. A séf szerint, aki külföldön sikeres lesz, az évek alatt éri el a sikert, addig pedig „megalázták, megtaposták, megköpködték, mindent csináltak vele, amíg föl tudott állni”. A magyarországi helyzettel kapcsolatban úgy véli: lesz olyan vendéglátós, akinek valóban a munkaerőhiány miatt kell majd bezárnia, de hogy miért hagyja el ennyi magyar az országot, azt nem tudja. A magyar vendégek szerinte árérzékenyek, és...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Lajoska te egy nagy barom vagy, aki nem kellesz már külföldön sem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@hetöndöe: Oszinten: nem siralmas, hogy egy ekkora diszf@sz bemehet a tv studioba, es ekkora baromsagokat allithat bele az emberek pacekjaba?
Eladott Ország
@volvós: Hazudik, mint a többi patkány fideszes haverja.
quadrocopter
A csordának kellett egy negatív beállítású helyzetismertető is, aztán rábukkantak erre a szépreményűre! Azt kéne tudni, hogy vajon mennyért lett negatív reklám?
kokopelli
Ausztriában nincsen (Mindestlohn) minibálbér,de a szakmai érdekképviseletek
1500 €-ban állapodtak meg! (Germaniában 8.84 € a min.órabér)! Miért nem men-
tek tovább a gyökerek!? Természetesen jó lett volna nekik a nyelvismeret és az
"anyagismeret" ill. a labanc-konyha ismerete keresztül-kasul! Magyarországon
"chef" az ott nem "chef"! Az iparban sem "Meister" a "mester" !!.. miért is lenne? :--(
Eladott Ország
vanholnap.hu/250-ft-os-oraberert-dolgoztatnak-balatoni-ettermek-2/
250 Ft-os órabérért dolgoztatnak a balatoni éttermek!!! A szakácsok bérét a szezonhoz igazítják, amit írtam. Júliusban és augusztusban kapják a legmagasabb bért, májusban minimálisat 80-120 ezer, majd július-augusztusra 150-180 ezer forintot/hó! (Egy-két jobb szakácsnak megadják a havi 200-220 ezret is! – hűhha..) Ezért dolgozzanak itthon, Bíró lajos, te fideszes seggnyaló!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/08/09/mert-mindenkinek-csak-egy-elete-van-es-azt-szeretne-normalisan-leelni/
Mert mindenkinek csak egy élete van és azt szeretné normálisan leélni. Azt nem tudom, itthon mennyit keres egy szakács. Nyilván óriási a szórás. De kötve hiszem, hogy rommá fizetik őket. Ahogy abban is kételkedem, hogy a szakiskola, vagy tanfolyam elvégzése után csupa kis gordonremzi nyüzsögne az országban. Sőt, nem tartom valószínűnek, hogy itthon komoly tőke nélkül, csupán szorgalommal és tehetséggel valaki 3-4 év alatt karriert tud építeni. Angliában meg de. És lehet, hogy mindezt úgy tudja megtenni, hogy évente többször külföldi nyaralásra is futja, van megtakarítása, nem kell félnie, hogy elveszíti a megélhetését és nem ragad be élete végéig a krumplihámozó mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.