Orbán Viktor sutba dobta korábbi elveit, és a kormányfő elmúlt 27 évben tett pálfordulásait látva ezen csak a legnaivabbak csodálkoznak. Vajon mit gondolhat a polgár, amikor megtudja, hogy a nagy állami vállalatok vezetői az amúgy is magas, havi 4-5 milliós fizetés mellé tavaly éves alapbérük 10–80 százalékát is megkapták prémiumként? A kérdés persze költői, hiszen el lehet képzelni annak a sokszor félórás vagy még nagyobb késésben lévő, túlzsúfolt vonaton nyomorgó, egyébként a Fidesz-szavazóbázis derékhadát jelentő kisembernek a véleményét, amikor megtudja, hogy a havonta ötmilliót kereső MÁV-vezér számlájára legkevesebb hatmillió forint érkezett a jól végzett munka jutalmaként az év végén. Kérdés, hogy amikor idén 288 900 forint volt a bruttó átlagkereset, van-e jogosultságuk a havi többmilliós fizetéseknek az állami szektorban. Akkor, amikor a MÁV-nál, a Magyar Postánál vagy a BKV-nál folyamatos a munkaerőhiány, aminek kárát az utazóközönség, illetve a levélre, csomagra várók...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy majdnem jogos, de faramuci kérdés

Az mno.hu mai vezércikke a vezető pártkatonák kegydíjai kapcsán íródott

7éve a demagógia legnagyobb dicsőségére komoly szakembereket aláztak meg, mikor több évtizedes eredményes munkájuk után a több címen is megszolgált jövedelműket erkölcstelennek minősítve, hatalmas adókkal sújtva elrabolták.
Azóta nagyot fordult a világ, ma már az ócska pártkatonák tömkelege kaphat akár 4-5milliós fizetést is az állami cégek vezetéséért. Az emberek egy jelentős részében csak az elmúlt napokban tudatosult, hogy ehhez még 4-5 milliós fizetés mellé tavaly éves alapbérük 10–80 százalékát is megkapták prémium címén. S akkor még nem is beszéltünk az igencsak jelentős egyéb juttatásokról.
A portál „Mert megérdemlik?” cikke felteszi a kérdést, hogy: „Vajon mit gondolhat a polgár, amikor megtudja, hogy a nagy állami vállalatok vezetői az amúgy is magas, havi 4-5 milliós fizetés mellé tavaly éves alapbérük 10–80 százalékát is megkapták prémiumként? A kérdés persze költői, hiszen el lehet képzelni annak a sokszor félórás vagy még nagyobb késésben lévő, túlzsúfolt vonaton nyomorgó, egyébként a Fidesz-szavazóbázis derékhadát jelentő kisembernek a véleményét, ”!.
Nos a helyzet az, hogy tartok tőle, hogy – a cikkben feldobott valóban vérlázító közismert példa ellenére – az új állampárt derékhadát adó birka-nyáj számára ez nem kérdés.
Egyfelől az egész ügyet – ha egyáltalán hallott felőle - csak a gaz ellen újabb ármánykodásaként értelmeznék, ha vonatkozásukban az értelem kifejezésnek bármiféle reális esélye is lenne.
Másrészt; s talán ez még fontosabb is, a vakhit erejének még mélyebb bugyra – a derék szerző poénnak szánta, de valóban – ezek a szerencsétlenek valóban úgy gondolják, hogy megérdemlik! S ebben nincs semmi csodálkoznivaló, hiszen, ha az értelemnek csak a szikrája is parázslana bennük, akkor már réges régen kinyílott volna bicska a zsebükben: Rezsi Szilárd, Kövér Köteles Laca, vagy éppen Mráz Nézőpont, hogy csak a legbornírtabb barmokat...
RonaGyuri
folyt...
Rezsi Szilárd, Kövér Köteles Laca, vagy éppen Mráz Nézőpont, hogy csak a legbornírtabb barmokat említsem, dumája hallatán. De egyelőre még lelkesen tapsikolnak és gyermekded lelkük minden lelkendezésével ünneplik, hogy milyen jól megmondtuk nekik! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.