A Szonda Ipsos január 23-án végezte el most publikált kutatását a Magyar Televízió Szólás szabadsága című műsorának felkérésére. Az eredmény meglehetősen ellentmondásos, hiszen összesítve az emberek csaknem 80 százaléka fontosnak tartja az alapvető reformok végrehajtását, ám anyagi áldozatot ennél jóval kevesebben hoznának.

Forrás: ctrlma.hu
Feltöltő: azandras
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sandorbe
@azandras: Teljesen igazad van ....és aki hiteeget annak már akkor is most is jó ( volt ).
lorinczmiki
Tisztelt Hajós Úr!
Önt tisztelem. Ön 2006 szeptemberében a Hír-tv egyik műsorában felolvasott egy levelet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak. Igaza volt. Rosszak azok a reformok amelyet egy ember tud csak véghez vinni. Az olyan pótolhatatlan emberektől kell azonnal megszabadulni. Jó magam nem kedvelem a miniszterelnököt, de megadom neki a tiszteletet. A miniszterelnök úr két dolgot nem tud. Az első: a tekintély két részből áll. Az elsőt adja a beosztás, és a hivatal. A második rész: ezt következetes, nehéz munkával lehet megszerezni. Gyurcsány úr ezt 2006 tavaszán megszerezte, amikor újra nyerte a választásokat. Akkor volt a hatalma csúcspontján. De ezt el lehet játszani akár 10 másodperc alatt!! Elég egy olyan mondat, hogy:"Nem kell félni! Nem fog fájni"! Súlyosbítani lehet: "Hazudtunk éjjel, nappal. K...va ország"! A tekintélynek ez a nagyobb része. Kb. 60 százalék. Ha ezt eljátssza az illető soha többé nem lehet helyre állítani! Másik dolog Hajós úr eddig nem voltak reformok! Ugyanis egy sikeres reformnak négy feltétele van. Az első:széles körű társadalmi konszenzus. ez azért nem volt meg. A második: meg kell találni legalább azt a középvezetői réteget aki nem ellenzi a reformot. Szerintem ez sem volt meg. Az egészségügyben mindig azt halottam, hogy 7-800 főnek nem érdeke a változás.( Kérdem én miért maradtak a helyükön? ) A harmadik: Ki kell nevelni , képezni azt az új generációt, amely véghez viszi a reformot. Tehát reformot már a középiskolában és egyetemen kell elkezdeni. A negyedik: egy reformot nem lehet 2-3 év alatt végrehajtani. 15-20 év szükséges hozzá. Tehát több kormányzati ciklus. Ezért is szükséges a KONSZENZUS. Magyarul az igazi reformkor is 1830-tól 1848-ig tartott. Széchenyi amikor felajánlotta az egyéves jövedelmét akkor nem azt tervezte, hogy két évig sanyargatja a jobbágyait. Magyarországon 2006-ban így tervezték 2006-ban. Még annyit,hogy alapos elit csere kell. Azt a közhelyet, hogy az elitet nem lehet leváltani pont az alkalmatlan elit, és a szekértábora terjeszti. Annak idején Noé bárkáját egy amatőr építette. A Titanicot egy halom "vérprofi", olyan, mint a mai elit! Mind két vizijárműnek egy útja volt. Az eredmények ismertek!! Tehát jöhetnek az amatőrök, a zsákmányra éhes profik helyett!! Tisztelettel Lőrincz Miklós
HajosAndras
@azandras: Egyetértek azzal amit írsz(és nem kezdek vitát azzal, hogy a KSH adatok 1-2 év késéssel gyűrűznk be, is minden kormány valósidejű eredménye az valahol az előző kormányok tevékenységének következménye), de a gond a követetkező:

A Fidesz annyire beleélte magát a kormányváltó hangulatba, hogy mindenre az a válasz, hogy elkúrták, takarodjanak. Ezt érzelmileg meg tudom érteni, de állampolgárként aggódom, mert az az erő, amelyik kormányozni készül jelenleg nem felkészüléssel tölti az idejét, hanem úttörötáboros rigmusskandálással.

Orbán Viktor nem először követi el azt a hibát, hogy nem veszi észre, hogy MÁR GYŐZÖTT. És most ha megengeditek átmegyek fideszes kommunikációba:

"Kedves Barátaim! Magyarok! Nem helyes, ha az ünnepelt eszi meg az egész tortát, mert akkor a vendégek hazammennek"!

Ennyi a bajom, egyébként sz@ok rá hogy ki kormányoz, kinek a haverja gazdagszik, úszik-e a korono vagy csúszik. Ha a forint nem csúszik, ha metró épül, ha az ország működik, akkor felőlem játszadozhatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.