A Szonda Ipsos január 23-án végezte el most publikált kutatását a Magyar Televízió Szólás szabadsága című műsorának felkérésére. Az eredmény meglehetősen ellentmondásos, hiszen összesítve az emberek csaknem 80 százaléka fontosnak tartja az alapvető reformok végrehajtását, ám anyagi áldozatot ennél jóval kevesebben hoznának.

Forrás: ctrlma.hu
Feltöltő: azandras
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
azandras
NA most akkor ebből hogyan lesz "nagy a jólét"? :)
azandras
Egyébként megnéztem néhány lapot, hogyan tudósították az egészet: ÚÚ itt mindenki reformokat akar! De egyébként a részleteket is érdemes megnézni politikai táboronként, hogy milyen az egészhez a társadalom hozzáállása! Persze erről a politika tehet!!!
minden évben megígérik, hogy majd 10 év kell még és akkor majd jó lesz! 60 éve ezt mondják és mindig csak szarabb!
nanena
Reform és áldozat rokon értelmű szavak? Nem létezhetnek olyan intézkedések amivel mindenki nyer?
Evikati
@azandras: Milyen áldozatokat kellene még hoznom!??? Amióta élek, csak azt hallom, hogy húzzuk össze a nadrágszíjat és jövőre talán jobb lesz. Most azt látom, hogy még az unokáim is megszenvedik ezeket a gazdasági baklövéseket. Én már nem vagyok hajlandó áldozatot hozni csak és kizárólag a családom boldogulásáért!!
azandras
@Evikati: Teljesen megértem amit írsz! Ugyanezt gondolom! Lehet hogy nem egyértelműen fogalmaztam! Totál eladósítottak és most még én húzzam meg magam! Van egy cikk a FN-en hogy a civilek zároltatnák az elit vagyonát! Ez így helyes! Ha én így eladósítom a cégemet akkor engem elvisznek! Őket miért nem?

azandras
A Felelősöket viszonylag egyszerű megtalálni! A kulcsszó: FELELŐSSÉGREVONÁS!!!!!
HajosAndras
Nem akarnak áldozatot vállalni, tehát nem akarnak reformokat. Szerintem a jelenlegi ellenzék hitette el az emberekkel, hogy elég ha Gyurcsányék elhúznak és minden rendbe jön.
Ezt az országot eddig elkényeztette a politikai elit. Az elmúlt 20 év arról szólt, hogy a kádári alkut (szabadságért - békét) az ország lecserélte egy új alkura (félrenézésért - félrenézést).A hatalom szemet húny, sőt bátorít mindekit a kiskapuzásra, a kényszervállalkozásra, cserébe az emberek tudomásul veszik, hogy egy új elit megerősödik. Csak elfogyott a muníció, az elitnek semmi sem elég, az eredeti tőkefelhalmozás sosem ér véget, a lakossági oldalon pedig az életforma, sőt lassan a kultura részévé vált a mutyi. Most megy az egymásramutogatás, miközben az elit egymással harcoló csoportjai feltváltva állnak (látszólag) a nép oldalára, hogy azután a nép segítségével bödönközelbe kerülve, folytassák, az előző elit tevékenységét. Magyarország így jutott oda, hogy "kéz, kezet fos"
drg
@HajosAndras: Szerintem ahelyett, h közvélemény kutatnának, egymásra mutogatnának, a hibásokat keresnék, inkább a megoldáson kellene gondolkodni. Megtörtént, persze vonják kérdőre a felelősöket, de sztem most fontosabb a gazdaság helyrebillentése. Aztán már jöhet a nyaktiló.
És sztem ezt csak együtt, az egész ország, a teljes lakosság közreműködésével lehet megoldani.

azandras
@drg: Igazad van, a megoldásra kellene koncentrálni, csak nekem már elfogyott a hitem abba, hogy akik ilyen morális és gazdasági szeméthegyet hordtak össze képsek lesznek véghezvinni a szükséges lépéseket!

Én szakmában vagyok, valamennyire átlátom ezeket a dolgokat és egyszerűen szörnyű, hogy micsoda tétlenség van, és hogy micsoda ökörségeket tudnak nyilatkozni kormányzati szinten! A nyaktiló meg remélem tényleg eljön egyszer!

@HajosAndras: A jelenlegi hatalmas adósságnövekedést =elmúlt hat év 5000 milliárd forint!) Az MSZP és az SZDSZ okozta. Ebben nem lehet vita, ezek tények. Az orbán kormány alatt a ksh adatokat is megnézve az adósságállomány csökkent! Azt lehet mondani, hogy válság mindenhol van(ezt a heti hetesben sikerült több szereplőnek is okosan kifejteni) De az hogy mi bele is rokkanunk secperc alatt, azért ez a kormány és a csatlósai felelősök.

Abban egyetértek, hogy a folyamatos demagóg igéretek és a rózsaszín köd felfestése közös eredmény, de azért emlékezz a 23 millió románra, stb...

EZ a társaság ezért akart nyerni? Ez volt a magasztos cél? Az hogy még az unokáimat is adósságba verjék?

Kiáll a miniszterelnök és a kérdésre hogy hová tűnt az az 5000 milliárd forint, benyögi, hogy hát kérem autópályák épültek belőle! Hát a nagy lószart épültek autópályák abbó a pénzből, ezek ugyanis mind PPP konstrukcióka, amit 20 év múlva kezdünk törleszteni ötszörös áron!
Marijja
azért érdekelne, hogy a megkérdezettek mennyire reprezentálták a magyar társadalom összetételét:P

mert reprezentálta, persze--ismerjük a közvéleménykutatás módszerét, ami, valljuk be, statisztikai, matematikai módszer,---nincs Mindenki megkérdezve---

de sztem mindenkinek nem is KELL anyagi áldozatot hozni----azon egyszerű oknál fogva, hogy nem TUD ( ennél jobban nem tud legatyásodni:S )

másfelől meg egy jókora létszámú rétegnek igencsak lenne miből alábbadni, és akkor se halna éhen:P

szóval a demokrácia nem ilyen módon kezdődik.....de nem is MO.-on lennénk, ha ...::S:S:S:S:S
azandras
Persze a közvéleménykutatások olyanok amilyenek, ám aki tud olvasni a sorok között, az nagyvonalakban talán mégis tud belőlük következteni! Ám aki nyitott szemmel lát és kommunikál az embertársaival, az mást nem lát csak fásultságot!

Egyébként a magyar kormányzat politikai kultúrából példát vehetne az izlandiaktól! De hozzáteszem, hogy a magyar nép is az izlandi polgároktól! Igaz, ott nem veretik szarrá a tütetőket azonmosító nélküli rendőrökkel!
nanena
@azandras: A hírek alapján az izlandi kormányzat sem jobb a magyarnál. Egymással veszekedtek ahelyett, hogy a gazdaságot próbálták volna rendbehozni. Vagyis voltak erre intézkedések nem sok sikerrel. A polgárok meg azért mentek az utcára mert mégnagyobb bajban vannak mint mi. De mi most nem is mehetnénk az utcára. NABUCCO-CSÚCS!
Zwei
@HajosAndras:)

... nem akkora csoda ez!:-)

áldozatokat már hoztunk éppen eleget, de REFORMOT még soha!:P
Hilts
Biztos vagyok benne, hogy a magyarok többsége boldogan hozna BÁRMEKKORA anyagi áldozatot, ha ezekkel kezdené a kormány:
-saját POFÁTLANUL magas fizetéseik
-irreálisan magas számlák-mindegy hogy milyen
-cigánysegílyke, stb.

De ezek ugye szent és sérthetetlen kiadások. Nem baj, tavaly ilyenkor a szakadék szélén voltunk. Azóta tettünk egy jelentős lépést előre.
Marijja
@Hilts: aha, ez olyan, mint mikor:

" - Már látjuk a fényt az alagút végén!!
- Aha: a vonat......"
sandorbe
@azandras: Teljesen igazad van ....és aki hiteeget annak már akkor is most is jó ( volt ).
lorinczmiki
Tisztelt Hajós Úr!
Önt tisztelem. Ön 2006 szeptemberében a Hír-tv egyik műsorában felolvasott egy levelet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak. Igaza volt. Rosszak azok a reformok amelyet egy ember tud csak véghez vinni. Az olyan pótolhatatlan emberektől kell azonnal megszabadulni. Jó magam nem kedvelem a miniszterelnököt, de megadom neki a tiszteletet. A miniszterelnök úr két dolgot nem tud. Az első: a tekintély két részből áll. Az elsőt adja a beosztás, és a hivatal. A második rész: ezt következetes, nehéz munkával lehet megszerezni. Gyurcsány úr ezt 2006 tavaszán megszerezte, amikor újra nyerte a választásokat. Akkor volt a hatalma csúcspontján. De ezt el lehet játszani akár 10 másodperc alatt!! Elég egy olyan mondat, hogy:"Nem kell félni! Nem fog fájni"! Súlyosbítani lehet: "Hazudtunk éjjel, nappal. K...va ország"! A tekintélynek ez a nagyobb része. Kb. 60 százalék. Ha ezt eljátssza az illető soha többé nem lehet helyre állítani! Másik dolog Hajós úr eddig nem voltak reformok! Ugyanis egy sikeres reformnak négy feltétele van. Az első:széles körű társadalmi konszenzus. ez azért nem volt meg. A második: meg kell találni legalább azt a középvezetői réteget aki nem ellenzi a reformot. Szerintem ez sem volt meg. Az egészségügyben mindig azt halottam, hogy 7-800 főnek nem érdeke a változás.( Kérdem én miért maradtak a helyükön? ) A harmadik: Ki kell nevelni , képezni azt az új generációt, amely véghez viszi a reformot. Tehát reformot már a középiskolában és egyetemen kell elkezdeni. A negyedik: egy reformot nem lehet 2-3 év alatt végrehajtani. 15-20 év szükséges hozzá. Tehát több kormányzati ciklus. Ezért is szükséges a KONSZENZUS. Magyarul az igazi reformkor is 1830-tól 1848-ig tartott. Széchenyi amikor felajánlotta az egyéves jövedelmét akkor nem azt tervezte, hogy két évig sanyargatja a jobbágyait. Magyarországon 2006-ban így tervezték 2006-ban. Még annyit,hogy alapos elit csere kell. Azt a közhelyet, hogy az elitet nem lehet leváltani pont az alkalmatlan elit, és a szekértábora terjeszti. Annak idején Noé bárkáját egy amatőr építette. A Titanicot egy halom "vérprofi", olyan, mint a mai elit! Mind két vizijárműnek egy útja volt. Az eredmények ismertek!! Tehát jöhetnek az amatőrök, a zsákmányra éhes profik helyett!! Tisztelettel Lőrincz Miklós
HajosAndras
@azandras: Egyetértek azzal amit írsz(és nem kezdek vitát azzal, hogy a KSH adatok 1-2 év késéssel gyűrűznk be, is minden kormány valósidejű eredménye az valahol az előző kormányok tevékenységének következménye), de a gond a követetkező:

A Fidesz annyire beleélte magát a kormányváltó hangulatba, hogy mindenre az a válasz, hogy elkúrták, takarodjanak. Ezt érzelmileg meg tudom érteni, de állampolgárként aggódom, mert az az erő, amelyik kormányozni készül jelenleg nem felkészüléssel tölti az idejét, hanem úttörötáboros rigmusskandálással.

Orbán Viktor nem először követi el azt a hibát, hogy nem veszi észre, hogy MÁR GYŐZÖTT. És most ha megengeditek átmegyek fideszes kommunikációba:

"Kedves Barátaim! Magyarok! Nem helyes, ha az ünnepelt eszi meg az egész tortát, mert akkor a vendégek hazammennek"!

Ennyi a bajom, egyébként sz@ok rá hogy ki kormányoz, kinek a haverja gazdagszik, úszik-e a korono vagy csúszik. Ha a forint nem csúszik, ha metró épül, ha az ország működik, akkor felőlem játszadozhatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.