Hamarosan el kell indulnia az első otthonteremtési közösségnek. Hogy áll a lakáslottó, milyen kockázatok maradtak a rendszerben, és kinek lehet jó a lehetőség?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
Ezeknél a sorsolás pont olyan hiteles, mint a közbeszerzési pályázatok. Minden személyre szabott ezeknél, a kiválasztott személyre.
Aki még hisz nekik, az csak menjen lépre.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/03/17/allamilag-tamogatott-nemzeti-atbszas/
Államilag támogatott nemzeti átb*szás. Dehogy kapcsolódik a témához, csak érdekességképpen írom: 2000-ben Zimbabwéban egy kereskedelmi bank nyereményjátékot indított, ahol minden ügyfelük egyenlő eséllyel indult a sorsoláson, akinek a számláján legalább 5000 zimbabwei dollár volt. Sorsoltak a számlatulajdonosok között. A fődíjat Robert Mugabe örökös államelnök nyerte, aki olyan diktatúrát épített ki az afrikai államban, amelybe az ország gazdaságilag beleroppant. Nahát.
Eladott Ország
@kisrigó: Tekintve, hogy 2014. január 1-től végérvényesen megtiltották a fogyasztói csoportok
létrehozását, különösen aggályosnak tűnik, hogy most viszont egy speciális, új ingatlanok
vásárlását biztosító fogyasztói csoportot készülnek alapítani. (Végül is nem leszarják a saját
maguk által hozott törvényeket? De. Először? Na, ugye.) Másfelől tehát a hangsúly a szervezőn van, miatta kelt fel korábban Rogán tegnap. Anélkül, hogy a jogszabályi hátteret részletezném, maradjunk annyiban: csak és kizárólag a jelenleg is fogyasztói csoportot működtető részvénytársaságok tudnak megfelelni a propaganda minisztere a javaslatot nem bocsátották társadalmi egyeztetésre, holott mind az otthonteremtésben gondolkodó állampolgárok tömegeit, mind az építőiparban és az ingatlanforgalmazásban tevékenykedő vállalkozásokat és a lakástakarék-pénztárakat is érinti; ilyen súlyos kérdésben nagy probléma, hogy a javaslatnak nincs előzetes hatásvizsgálata (persze minek, hiszen elég világos, hogy a Fundamentát akarják tönkretenni), így nem derül ki, hogy a tervezett új jogintézmény kinek, mibe kerül, milyen hatással lesz a lakáspiacra és valójában kinek fog segíteni; a javaslatot Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, propaganda miniszter nyújtotta be, holott a statútumrendelet szerint ő csak a politikai koordinációért és a kormányzati kommunikációért felel, a statútumrendelet szerint a lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős kormánytag a nemzetgazdasági miniszter. Ebből egyetlen következtetést lehet levonni: ahogy tető alá hozta a letelepedési kötvények törvényi szabályozását és ahogy a kommunikációs közbeszerzéseket rendre a haverjai nyerik, ezúttal is az a küldetése, hogy a barátokat zsíros üzlethez juttassa;
a közösség tagjainak nincsen döntési joguk, azt kizárólag a szervező (azaz Rogán haverjai)
gyakorolhatja, akinek kárfelelőssége is nevetségesen korlátozott, ráadásul a befizetéseket
nem védi sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem más befektetési biztosítási konstrukció...
Eladott Ország
folytatás ma, 15:53... által a törvényben megjelölt feltételeknek. Ilyenből márpedig a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nyilvántartása szerint 7 darab van ma Magyarországon: CL Brokers Group Kft., Dotal Plus Hungary Kft., Poligrupo Hungária Zrt., Carion Zrt., Aegis Invest Kft., Best Life Center Kft., Maat Corporation Kft. A javaslatban foglalt feltételeknek e cégek közül a cégnyilvántartásban található adatok szerint egyedül a Carion csoport felel meg (a Carion Zrt. tőkéje 100 millió forint, de a cégcsoporthoz tartozik a Poligrupo Zrt. is 50 millió forintos tőkéjével). Mindkettő tulajdonosa az a Nyéki Zoltán, aki már 2001-ben is állami támogatásért kilincselt az ingatlanvásárlásokkal foglalkozó fogyasztói csoportjához, elég valószínűnek tűnik, hogy Rogán rá szabta ezt jogszabályt.
kisrigó
@Eladott Ország: Én nem vagyok ennyire képben, de most teljesen világos lett számomra az, amit az eddig látott esetek, meg a józan paraszti eszem sugallt. Micsoda aljas sunyi alakok! Nem elég a letelepedési üzlet, újabb szájat kell betömni a mások naivságával!
Eladott Ország
@kisrigó: Ezektől a szarháziaktól semmi jó nem várható. Ez egy rohadt, tolvaj banda, egytől-egyig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.