A kutatócsoport tagjai magukon is kipróbálták a szert, hogy az emberi szervezetre okozott hatását teszteljék: ha sikerül, minden eddiginél olcsóbb megoldást találták az érelmeszesedés kezelésére.

Pofonegyszerű megoldással enyhítenék az érelmeszesedéses betegek tüneteit egy magyar felfedezésnek köszönhetően – adta hírül az ATV Híradója.

A kutatócsapat tagjai saját magukon is kipróbálták a szert, miután egerek esetében már hatásosnak bizonyult:  a vízben feloldott és szájon át bevitt pirofoszfát a szer, ami segíthet az érelmeszesedés tüneteinek enyhítésében.

Váradi András, az MTA TTK Enzimológiai Tanszék kutatója és társai eddig is sejtették, hogy az anyag segíthet, de ellenőrizniük kellett, milyen hatással van a szer az emberekre, illetve az, hogy igaz-e a feltevés, hogy nem szívódik fel az emberi szervezetben. 

Mint sikerült bizonyítaniuk: ez tévhit, a pirofoszfát nagyon jól felszívódik az emberi szervezetben, ami óriási felfedezés: ha újabb kísérletek során sikerül egyértelműen bizonyítani a szer hatékonyságát, „egy extrém olcsó megoldást” kínálhatnának az érelmeszesedéses betegek hatékony kezelésére.

Címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Jó lenne, ha segítene ez a szer meghosszabbítani az emberek életét. Csak az a kérdés, hogy vajon az olcsósága miatt nem veszélyeztet-e üzleti/politikai érdekeket? Mert, ha igen akkor esélyes, hogy "véletlenül" feledésbe fog merülni.
quadrocopter
@emerencia: El fog tűnni, mint ahogyan Tesla számos, olcsó energiatermelő találmányáról sem tudni semmit, mert az extraprofit orientált iparnak nem érdeke!
Sámannus
Szurkoljunk, olcsóbb a sportnál és a stadionoknál, ha ez igaz.
iluminati
Szerintem is gyorsan feledésbe merül...ha csak valaki nem lát benne idegenforgalmi lehetőséget...Az az sok beteg jőhet a világ minen tájáról költve pénzüket...de ehhez ész kell nem stadion...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.