Lesújtó adatok olvashatók ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Foglalkoztatási Stratégiája 2016-2021 című dokumentumból, ami augusztus 31-én került a megyei közgyűlés elé. A térség olyan gazdasági, társadalmi és demográfiai válságban van, ami nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. A megoldási javaslatokat is tartalmazó tanulmányt augusztus végén fogadta el a megyei közgyűlés, jóllehet, az abban szereplő javaslatok inkább tűnnek merész céloknak, mintsem egy – akár középtávon elérhető - jövőkép megfelelő eszközeinek. Hogy az Észak-Magyarországi régió, azon belül Borsod-Abaúj-Zemplén megye az ország és az Európai Unió legszegényebb térségeinek egyike, nem újdonság, ám az adatok szinte kilátástalan helyzetről árulkodnak. Az egykor a nehéziparra támaszkodó térség a '80-as évek óta egyre nehezebb helyzetbe került, az állam visszavonult, a piacgazdaságra való áttérés pedig a nagyvállalatok széteséséhez, a gazdasági szerkezet felbomlásához, nagyarányú munkanélküliséghez, általános...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
BAZ meg...ye ??? Kamu az egész, mellettük
van Ukrajna, hogy lehetne szegénység ???
Az ukrán maffia támogatja a roma szomszédait !!
lusta
Ezek az újságírók is csak hazudni tudanak. Majdnem tejjel-mézzel folyó Kánaán van itt. Rémhír terjesztésért kell őket bekasztlizni.
Manhattan
@lusta: Tudom, hogy a Dunántúl-i autóalkatrészt gyártó cégek Borsodból is hozattak dolgozókat. Szállást biztosítanak. Tisztán megkapnak 140 ezer Ft-ot.
volvós
BAZ meg...ye ??? Kamu az egész, mellettük
van Ukrajna, hogy lehetne szegénység ???
Az ukrán maffia támogatja a roma szomszédait !!
Clavigo
Majd lesz 1-2,,,, stadijjon,,,,lőtér,,,,,lovarda,,,,,meg a qrva @nyja kínja,,,,oszt lesz mindjárt nagy boldogság a környéken...
lusta
@volvós: BAZ megyének csak Szlovákia jutott szomszédnak.
peterkelemen
Ez elsősorban a mindenkori kormányok szégyene különösen beleértve az Orbán-kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.