Folyamatosan magadat hibáztatod, közben pedig a lelked mélyén érzed, hogy értékes vagy? Csodás erő és képességek birtokában vagy, de a múlt kísért, gátol, blokkol, erzért nem tudod a saját életeted élni. Rengeteg kérdés lehet benned, ami megválaszolásra vár. De még az is lehet, hogy nem a megfelelő kérdéseket tetted fel, és azért tartasz itt... A viselkedésmintáid, belső programok, testkódok feltérképezhetőek, módosíthatóak, vagy akár törölhetőek is. Izgalmas "szerkezet" az emberi test. Kíváncsi vagy téged mi működtet? VAN VÁLASZTÁSOD! Mindig van választásod! Mit választasz ma?

Feltöltő: tjiart
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
oh ártunk és qurmányunk folyamatosan épp az ellenkezőjén győzköd! =))
tjiart
@RonaGyuri: Épp erről szól a cikk, hogy sokféle úton módon próbálnak meggyőzni arról, hogy bolond vagy, béna vagy, gyenge vagy, szerencsétlen vagy és bűnös vagy. Aki ezt véglegesen elhiszi, az süllyesztőbe kerül. Aki pedig rájön, hogy mást is választhat, az kiléphet ebből a trutyiból. Teljesen mindegy, hogy vallási, politikai stb oldalról lett okosítva az agy/test/lélek...gondolkodásmód. Köszi a véleményezést
JAJMÁR
@tjiart: Sokan ebben a beszűkült világban nőnek föl, ahonnan ki se látnak, hogy jönnének rá, hogy másképpen is lehet élnI? Mert megírta valami netes blog? Az ő sorsuk eleve elrendeltetett! Igen, ezt sugallja ártunk és kormányunk is. A születés pillanatában eldől a magyar sorsa!
Eldől, mert anyagi kérdés, neveltetés, átörökített kultúra és igen, genetika is.
tjiart
@JAJMÁR: Nem csupán azért jöhetnek rá, mert egy blogger leírta. Erre már elég sok bizonyíték és saját tapasztalat is van. Igaz, hogy sok mindent meghatároz a genetika, átörökölt kultúra, nevelteté és anyagiak...DE ebből már rengeteg ember kitört. Akár itthon, akár külföldre költözve (ha csak a magyarokat nézzük). Ha továbbra is elhiszed, hogy nincs választásod, akkor te is behódoltál ennek a maszlagnak, amit a kormány és a többiek akarnak elhitetni velünk. Mi van, ha lehet mást is választani? Mi van, ha lehet jobb és könnyebb?
JAJMÁR
@tjiart: Nem a cikket minősítettem, az jó, sőt, minél több ilyen kellene, de még akkor is. Minden írás értelmezéséhez szövegértés is kell! Nem rólam van szó - azért valamennyire működik a szövegértésem, és a döntési képességem is, bár a lehetőségek behatárolják -, de rengeteg ember nem is olvas! Max fészbukozik :)
Amire döntési helyzetbe kerül - felnő - addigra már sérül a személyisége. Hogy ebből rengeteg ember kitört? Á, ez csak a látszat, de tényleg. Ahhoz, hogy egészségesebb nemzet legyünk, még nagyon sok időnek kell eltelnie. Azt az illúziót felelőtlenség elültetni olyan emberekben, akiknek a képességeik behatárolják a lehetőségeiket, hogy határuk a "csillagos ég"! Az embereket a reális választási lehetőségeikre kellene megtanítani. Ez pedig hosszú, egyéni, nevelési feladat.
És bár tetszik a cikk, a bűntudatot önmagában én nem tartom bajnak. A vallást se! A szélsőségeit tartom rossznak, amikor már az életöröm is bűn, amikor a vallás fanatizmusba csap át.
A bűntudat szükséges, hiszen az ember nem tehet meg bármit, pláne a másik emberrel, egy másik élőlénnyel...
és hitre is szükség van, mert hit nélkül semmi értelme az életnek. Minden sikerhez kell a hit! EGyébként jó a cikk :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.