Nem olyan régen került benyújtásra a T/17313. számú törvényjavaslat, amely a közigazgatási szabályszegések szankcióról címet viseli. Talán a legnagyobb kavarodás a magyar jogrendben a közigazgatási jog körül van, ugyanis az élet megannyi területét szabályozza a közigazgatási jog. Emiatt a hatalmas joganyag miatt egyáltalán nem átlátható, hogy melyik hatóság, egy-egy közigazgatási szabályszegések kapcsán milyen szankciókat szabhat ki, és az sem, hogy a szankciók milyen mértékűek lehettek. Ugyancsak nem nagyon lehet eligazodni azon sem, hogy magánszeméllyel vagy éppen jogi (pl. cég) személlyel szemben kiszabható-e szankció.

Forrás: jogkerdes.hu
Feltöltő: Jogkérdés
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
már éppen ideje volt kőbe vésni.
Gondolom, azért a vésőt nem dobták el, h a jövő héten az örökérvényű törvényeiken legyen mivel módosítani, majd a módosítást is módosítani és törvényt alkotni a módosító törvényekről is. Végtére egy gyárat arról lehet felismerni, mennyi terméket tud előállítani.
mackoka46
Ennek a szégyenteljes botrány országnak lenne szüksége mindenféle szankcióra, hiszen az állam a joggal súlyosan visszaélve, köztörvényes bűnözőként intézi a dolgokat.
A bírságok tekintetében különösen jól látszik ahogyan a botrányosan leszegényített, a legkisebb nem várt kiadástól csődöt mondó lakosság maffia módjára történő agyba főbe büntetése, mindenféle piszlicsáré ügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.