Meglehetősen kacifántos ma béranyától gyermeket vállalni Magyarországon, ebbe futott bele egy 53 éves nő is párjával.

53 évesen akart gyermeket vállalni új párjával Monika, ám az orvosai egészségi állapota miatt lebeszélték erről. Mindamellett négy gyermeke – akik közül hárman már felnőttek, a negyedik pedig 15 éves – sem értették, miért akarnak újabb gyerekeket.

Monika és párja a Blikk cikke szerint a lombikprogrammal és a béranyasággal próbálkoztak, itthon azonban az utóbbi terület elég szabályozatlan, joghézag van. 

Két grúz béranya szült ikreket egy magyar anyának, aki csak gyámja lehet a kicsiknek

Fotó: pixabay.com CCO

Végül Grúziában találtak megfelelő béranyákat – ott a nő elmondása szerint szigorúan le van minden szabályozva, és törvényes –, és két grúz béranyától meg is született Adél és Dani, egy ügynökség pedig az elejétől fogva minden felmerülő problémát intézett, egészen a gyerekek honosításáig. Bár összeget erről nem árult el a nő, a Blikknek elmondta, egy gyermek béranya segítségével létrejött születése nagyjából egy panellakás árának felel meg. 

Itthon azonban nem megy minden egyszerűen.

Grúziában az anyakönyvi kivonaton én szerepelek a gyerekek édesanyjaként. A magyar törvények azonban csak a páromat ismerik el törvényes szülőként, engem nem. Az itthoni iratokra a gyerekek édesanyjaként a grúz dajkaanyák kerülnek, amíg nem változik a jogi szabályozás, ezt muszáj volt elfogadnunk. A korom miatt valószínűleg örökbe sem fogadhatom a saját babáimat, így amíg a törvény nem változik, csak a gyámjuk lehetek

- vázolta fel a fura helyzetet Monika.

A Blikk cikke szerint a dajkaanyaság eljárásának lényege az, hogy annak a nőnek a petesejtjébe kerül bele a férfi hímivarsejt, aki szülni szeretne, de ezt nem teheti meg orvosi tanácsra – ezt a megtermékenyített petesejtet ültetik be más nőbe, aki kihordja a gyermeket, akihez genetikailag semmi köze nem lesz. Ha ezért díjazást kap, akkor lehet béranyaságról beszélni.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kisdedek helyet nem inkább unokázni kéne nekik ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@Horizont: - hol írtam, hogy nem lepődhetsz meg? És hol írtam, hogy nekem mi természetes?
A jogokra meg nem árt gondolni, ha a tied is fontos.
Ennyi.
elnyomott
@Horizont: - szóval te lenéznél egy olyan megszületett embert, aki erőszak folytán fogant meg.
Mélységesen elítéllek, sőt lenézlek.
Még akkor is, ha láthatóan szövegértelmezési problémáid vannak.
elnyomott
@Horizont: - még valami. Lemosom utánad a képernyőt!
elnyomott
@Horizont: - Mélységesen megvetlek, sőt lenézlek.
Semmit nem tudsz arról, hogy én mit tennék, vagy mit nem tennék gyerekvállalás ügyben - csak arról írtam, hogy elfogadom ítélkezés nélkül más döntését a témában.
Sőt, azt sem írtam, hogy az erőszakot elfogadom, hanem azt írtam, hogy az erőszakból fogant gyermekkel szemben nincs előítéletem, mint emberrel szemben!
Te viszont zsigerből, ocsmányan és durván sértegettél.
Igazi propis fórumozó vagy már, olyan, akivel kultúrember már nem kommunikál.
Ennyi.
namihami
@elnyomott: Na, ebben maradunk. És egy lepergés esetén itt van vége annak a vitának, amit megpróbáltam civilizáltan csinálni.
eszegfu
Ugy általában ilyen idős korban (tehát nem serdülő korban!) eldönt valaki bármit is, előbb "körbejárja" a témát. M.o-n törvényileg nem engedélyezett, nyilván ezért választották külföldet. Még az is aggályos, hogy -- véli a hölgy -- egyáltalán örökbe fogadhatja a kora miatt, vagy csak a gyámja lehet. A koruk és a jogi hiányosságok miatt megkérdőjelezném, hogy ez felelős döntés volt a részükről... hiszen ezek a babák nem az első egyetlen gyermekük. Én biztos nem mertem volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.