Többek között az üzletek nyitvatartási rendjét szigorítanák a bulinegyedben.

Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármester előterjesztése alapján elképzelhető a teljes szigor, azaz 24 óra után semmilyen esetben se lehessenek nyitva az üzletek. Az alternatívák között szerepel, hogy éjszakai nyitvatartási engedélyt csak a Király utca, az Erzsébet körút páratlan oldala, a Rákóczi út és a Károly körút által határolt területre lehessen kiadni a jövő héttől. Arról az erzsébetvárosi képviselők dönthetnek (a témát 14 pontos javaslatsor alapján október 3-án tárgyalhatja a VII. kerületi képviselő-testület), hogy hajnali kettőig, négyig vagy hatig lehessenek nyitva a környék lakosságát zavaró szórakozóhelyek és kocsmák.

Jövő héten dönthet a VII. kerület a bulinegyed sorsáról

(Fotó: Wikimedia)

Olyan elképzelés is van, hogy lehet nyitva tartó üzlet, ha nem árul szeszes italt, de ez a lehetőség a bulinegyedben kevéssé elképzelhető, mert így a működtetés valószínűleg nem érné meg a tulajdonosoknak. Ugyanakkor már a szórakozóhelyek engedélyéhez is további szigorítások társulnának. Így a tulajdonosoknak kötelezően utcai biztonsági őrt kell alkalmazniuk, ha nyitva vannak a kocsmaablakok, -ajtók, nem szólhat a zene, az üzletekbe betérőknek engedélyezni kell a vécéhasználatot akkor is, ha nem fogyasztanak, újabb üzletnyitáshoz a társasházi közgyűlésnek hozzá kell járulnia. Továbbá nem kaphat engedélyt, aki nem fizet felügyeleti díjat, és visszavonható az engedélye annak, aki naponta többször nem takarítja az üzlete előtti járdaszakaszt.

A bulinegyed körül a nyáron forrtak fel az indulatok, amikor az itt lakók, civil szervezetek többször is tüntettek, az idegenforgalmi idényben tapasztalt elviselhetetlen állapotok, a kosz, a zaj, a bűz és az estétől reggelig tartó randalírozások ellen. A vendéglátósok is demonstráltak, ők is rendet szeretnének, ugyanakkor a szigor miatt tartanak a bevételcsökkenéstől is. A bulinegyed működtetéséből az állam is hasznot húz: 2016-ban több mint 6 milliárdos adóbevétele származott innen. – írja a Magyar Nemzet Online. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""A bulinegyed működtetéséből az állam is hasznot húz: 2016-ban több mint 6 milliárdos adóbevétele származott innen. – írja a Magyar Nemzet Online. ""
Helyes, csukják csak be. És helyette legyenek éjjel-nappal nyitvatartó (non-stop) templomok, amik a perselypénzből és az állami mankóból pótolják a kieső adókat. (helyi és országos) Hiszen nehogy az emberek már szórakozni akarjanak, inkább a lelkük épülése legyen a cél.
Hogy a rendet és tisztaságot kelljen felügyelni? Sokkal egyszerűbb az egészet betiltani. Rákosi és társai sírnának a gyönyörűségtől is és büszkén vennék tudomásul utódaik példájukat követő magatartását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok