Az energetikai tanúsítvány készítésénél sok szempontot figyelembe kell venni, az egyik ilyen lényeges tényező a nyári túlmelegedés kockázatának vizsgálata. Az energiatanúsítvány szempontjából lényeges kérdés, hogy az adott ingatlannál milyen módszerrel megoldott az árnyékolás, esetleg alkalmaznak-e gépi hűtést, megfelelő-e a külső és belső napi átlaghőmérséklet különbsége. Az energiatanúsítvány a belső és külső hőmérséklet napi átlagos különbségének vizsgálatával állapítja meg a túlmelegedés kockázatát. Nagyobb számértékhez nagyobb kockázat tartozik. A hőmérséklet különbség számítása a következő paraméterek figyelembe vételével történik: sugárzási hőterhelés alapterület térfogat belső hőnyereség falak hőveszteségi képessége légcsereszám Egy bizonyos nagyságú kockázaton túl érdemes megfontolni külső árnyékvetők alkalmazását, csökkentve a sugárzási hőterhelést, és ezzel együtt a túlmelegedést is ez pozitív irányba változtatja az energetikai besorolást.

Forrás: etanus.hu
Feltöltő: Etanus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0017_12_epuletenergetika/ch09s15.html
A nyári túlmelegedés kockázata
www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0017_12_epuletenergetika/math/eq0139.png
A korszerű üvegezésekre a g értéke általában 0,5-0,7 között van, csökkentő hatásúak a különböző „Low Energy” és „hővédő” fóliák. A gnyár az alkalmazott társított szerkezet hatását is tartalmazza. Megjegyzendő, hogy a jó hőszigetelés következtében nyáron elfogadható belső állapotok csak akkor várhatók, ha jól szerkesztett árnyékvetőkről, vagy hatásos társított szerkezetekről gondoskodunk – a belső oldali árnyékolók nem hatásosak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.