Vasvári Csaba bíró beperelte Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.

A Kúriának arra a kérdésre kell választ adnia, hogy az egykori Bibó-kollégista, a kormánypárt vezető tagjaival jó barátságot ápoló Handó, visszaél-e hatalmával.

Nem egy tyúkper: egy bíró beperelte a Bírósági Hivatal elnökét

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

Vasvári Handó mellett a Fővárosi Ítélőtábla elnökét is beperelte, mondván asszisztál Handó önkényeskedéséhez.

Vasvári a nyáron két alkalommal is pályázott, hogy övé legyen egy egyszerű fővárosi ítélőtáblai bírói poszt, ám mindkét alkalommal érvénytelenítették a pályázatot, amelyen Vasvári nagy eséllyel indult, hiszen elismert bíró, az ítélőtábla büntetőbíráinak szakmai támogatását is élvezte.

A Handó által felügyelt rendszerben azonban hiába próbálkozott, miközben a helyeket átmenetileg vidékről felhozott bírókkal töltötték fel: miközben Vasvári pályázata eredménytelenül zárult, párhuzamosan más álláspályázatokat is eredménnyel zártak.

Vasvári Csaba nagy ügyeket vitt, ezt a helyet is betöltötte már korábban, kollégái szerint „egyetlen baj lehet vele”, meglehetősen autonóm.

Az Orbán-rendszer egyik legtöbbet vitatott lépése az volt, hogy központosította a bírói kinevezések rendszerét, amelyet jelen pillanatban gyakorlatilag egyetlen ember, Handó Tünde irányít annak ellenére is, hogy nemzetközi nyomásra elvileg megnyirbálták Handó hatáskörét.

Vasvári akár a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig is hajlandó elvinni az ügyet.

(HVG, 444)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Naná, hogy visszaél a hatalmával akárcsak a többi FideSS káder.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@cikicakk55: Folyt.:
Keresgéltem, de még azt sem tudom egyáltalán befogadták-e a beadványt.
A napokban nyilatkozott az ügyvédje a rádióban, de későn figyeltem fel rá és nem hallottam akkor már semmi érdemlegeset!
"Handót az a Vasvári Csaba bíró perelte be, akit nyáron Handó címzetes törvényszéki bírói címmel tüntetett ki. Vasvári a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, több nagy ügyet vitt már, például ő hozott felmentő ítéletet Szilvásy György UD Zrt-s megfigyelési ügyében."
cikicakk55
@bencemacska: Jaj atért vigyázz ne hogy rád szálljanak,mert kutatsz utána. Igaz te biztos tudod hogy kell,de azért légy óvatos. Szerintük demokrácia van,de ettől ők még nem feltétlen veszik jól ha valaki a mocskos dolgaik után kutat. Nekem is mondták már". Jóindulatilag" hogy a 62 éves kor még nem véd meg a nyíltan szembe menő dumámmtól.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 02:27
Nekem nem magamat kell védeni, hanem egy beosztott bírót, akinek nem lenne jó, ha rájönnének a kapcsolatunkra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.