Október utolsó hétvégéje az óraátállítás ideje. Október 29-én, vasárnap hajnalban állítjuk vissza óráinkat 3-ról 2-re, véget ér tehát a nyári időszámítás. A MAVIR becslései szerint évente egy közepes méretű város teljes felhasználásának megfelelő villamos energiát takarít meg az ország a téli és nyári időszámítás váltakoztatásával.

Forrás: anyanet.hu
Feltöltő: Lia791015
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az atallas mindenkit megvisel, gyereket, felnottet egyarant.
Nem tudom, ki volt az a rettento nagyeszu sundisznocska, aki ezt kitalalta, de semmifele megtakaritas sem kepzodik, max. az idokapcsolos aramszolgaltatas, amikor a szolgaltato elkezdi az ejszakai aramot szolgaltatni. De mivel annak is -tol - ig tart az ideje, es az mindig allando, igy meg azzal sem.
A hutogepeknek 24/7 kell mennie, a korhazakban szinten napi 24 oraban 7 napon keresztul minden gepnek, eletbentarto szerkezetnek es gyaraknak is, akik 3 muszakban dolgoznak - ez semmikeppen sem megtakaritas.
Az utcai lampak pedig kulonben is fenyerzekenysegre kapcsolnak ki-be, tehat nem oramure, akkor meg most mi van?
Japanban soha nem allitottak at az orakat semikor sem, es erdekes, ettol meg mukodik az orszag!.
A holnapi visszaallas nem okoz akkora problemat, mint a nyari idoszamitasra valo atallas, bar ez sem egyszer. (Most alltok vissza a "normalis", eredeti idoszamitasra).
Szoval mindenki pihizzen egy oraval tovabb holnap,. es legyen szep a hetvegetek!...:o)))
nem tibi
Halkan kommenteljétek az óra átállítást mert meghallják ,
hétfőn bemennek a parlamentbe és betiltják magát az időt . :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.