Miért kell állandóan leválasztani a csúnya gyakorlatot a szép elméletről? Mert esetleg rájönnénk, hogy az elmélet mégsem olyan szép, sőt?

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
kár, hogy Seres elvtársnak régebben más volt a határozott véleménye
Equus1
vajon mi jobb? A csőselék rémuralma? (Napóleon szerint ez a demokrácia) Vagy az értelmiségi elit rémuralma? Vagy a kleptokraták rémuralma? Vagy a nepotizmus? Esetleg az anarchia? Netán a kommunizmus? (Az eredeti, utopisztikus elképzeléseivel. A kibucokban bevált.)
relatív
Sokszor felmerül, hogy milyen jó az a lehetőség, melyben mindenki elmondhatja véleményét, ami bizonyos értelmezéseket világossá tesz a többféle értelmezés megismertetésével.

Ugyanakkor ez a lehetőség visszájára fordul amint nem hozzáértéssel, hanem félremagyarázással társul, amit a napi politikai áramlatok irányítanak a vélt szükségletek kielégítése végett.

Ezért aztán mindaz mely emberi értéket hordoz, történelmi tényként vésődött az emberiség okulására, egy más törekvés hangsúlyozása végett átfordulhat, és a visszás értelmezés érdekében embertelen, aljas törekvések kénye kedvének a hálójába kerül, és e jelenséget az sem gátolja, hogy a törekvésnek behódolókat a saját becsületességük elvetésére IS sarkallhat, végletes sivárságba taszítva a felnövekvő generációk emberségét IS !

A történelmi tényként ismeretes emberiség elleni bűnök így válhatnak érdemként, akár ismétlésüket IS elvárva, míg a pozitív törekvések könnyedén a történelem szemétdombján végzik egy gátlástalan, emberiség-ellenes szemlélet eluralkodása következtében... IS !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.