A DK után az MSZP is cáfolta, amit Kovács László, egykori szocialista pártelnök szellőztetett meg kedden a Kossuth Rádióban, miszerint megegyezett volna a két párt arról, hogy a két párt a 62-44 arányban (a szocialisták javára) állít jelölteket az egyéni választókörzetekben. 

A pártok cáfolják Kovács László szellőztetését, egyelőre nincs MSZP-DK megállapodás

Kovács László (Fotó: YouTube/ATVzrt)

Előbb a DK cáfolta a hírt, majd az MSZP pártelnöke Molnár Gyula is azt mondta a Népszavának:

„Nincs szó megállapodásról. Elvekről, keretekről már van köztünk és a Demokratikus Koalíció, valamint az Együtt és a Párbeszéd között egyetértés, de még tárgyalunk. Belátható időn belül meglesz a megegyezés is, de ezzel csak akkor érdemes a nyilvánosság elé állni, ha látjuk annak pontos tartalmát”

Mondta ezt annak ellenére, hogy hétfőn a Klubrádiónak Molnár is arról beszélt, hogy 60-40 arányú elosztásban állapodott meg az MSZP és a DK az egyéni kerületekben koordináltan induló jelöltjeikről, és már csak néhány egyéni körzetről nincs egyezség.

Közben a szocialisták, az Index szerint már engednének abból, hogy közös lista legyen a többi ellenzéki párttal, és a saját listájukat kezdik összeállítani. E folyamat vesztesének érezhette magát Velez Árpád volt pártigazgató, a jelenlegi országgyűlési képviselő ugyanis a napokban levelet küldött Molnár Gyulának arról, nem kíván indulni a választáson. Azzal indokolta döntését, hogy "romokban van" a párt, majd pedig hosszan ostorozta a pártelnököt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.