Érdemes megnézni, mire számíthatnak a Fidesz legjelentősebb szavazótáboraként ismert nyugdíjasok. A kormányzati propaganda ellenére nem sok jóra. Magyarország jobban teljesít – szól a kormánypropaganda már évek óta. Valóban, az uniós támogatások osztogatásával csak sikerült valamiféle gazdasági növekedést elérni, még ha az el is marad a régióbeli vetélytársak fejlődési ütemétől. Hogy ebből a jó teljesítményből ki részesül, azt mindenki látja, aki figyeli a napi történéseket. A nemzeti együttműködés rendszeréből (NER) élők biztosan, hiszen – amint az elmondása szerint a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnél is okosabb Mészáros Lőrinc példája jól mutatja – akik kellőképpen szervilisek, azokat vagyonokkal ajándékozza meg gazdájuk. A bérből élők is jól járnak, hiszen a megállíthatatlannak tűnő kivándorlás miatt kényszerűen emelkedő fizetések az ő zsebüket dagasztják. De érdemes megnézni, mire számíthatnak a Fidesz legjelentősebb szavazótáboraként ismert nyugdíjasok. A kormányzati...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Osztogatva fosztogatnak

Kemény igaz szavak a nugger etetés ügyben, pedig a poén még el sem lett sütve

A derék mno.hu mai vezércikke ártunk és qurmányunk igencsak átlátszó propagandája kapcsán számol be róla, hogy mire a nagy nyugdíjas simizés. Az ügy kapcsán arra is rámutat, hogy még ezt a beetetést is pofátlan módon adják elő. Pontosabban annak csak az egyik momentumára kerít sort. Felemlíti, hogy milyen „jelentősen nőne ellátásuk összege a svájci indexálás visszaállításával”!
Pedig utánajárva sokkal nagyobb disznóságok is. Lássuk - túl azon az alapvető tényen, hogy a derék KSH inflációs adatai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal -:
Egyfelől; Őfenesége maga is többször tett rá ígéretet, hogy az un. nyugdíjas kosár alapján számolják az inflációt.
Másrészt; Nem tudni honnan vettek egy 2,4%-os számot amiből kiszámították a 0,8-as kompenzációz, pedig a törvény szerint elírt szám a KSH szerint 2,6 volt, sőt még a sokkal kreatívabb MNB is 2,5%-ot meghaladó értéket rögzített.
S végül a mód, ahogy kifizették felveti a gyanúját annak, hogy az elégtelen (nem csak így alakul, de mindenki tisztában volt vele, hogy az adottnál sokkal nagyobb lesz az infláció) 2017-es emelés miatti kompenzációz megbuzerálják. Az előírások szerint a nyugdíjakat december 1.-i hatállyal január 1.-ére visszamenőleg kell megemelni a számított értékkel, esetünkben 0,8%-al. Az 1-11 havi elmaradást a novemberi nyugdíjjal kell kifizetni. Értelem szerűen ez azt jelneti, hogy decemberben az emelt nyugdíjakat kell folyósítani, és az így emelt összeg lesz az alapja a 2018-as emelésnek.
Ezzel szemben a novemberi kifizetéseknél 12 havi elmaradást fizettek ki. Ami túl azon, hogy olyanok is megkapták, akiket nem illet meg (ez legyen az Államkincstár gondja), arra utal, hogy nem építették bele a decemberi nyugdíjba. Ami pedig felveti annak gyanúját, hogy egyszeri kompenzációként kezelik és nem épül bele a nyugdíjakba!
lusta
@RonaGyuri: Igen, egyszeriként kezelik.
A propagandában meg sem említik, mélyen elhallgatják, hogy a nyugdíjprémium a zelmúttnyóccévnek köszönhető. Mit is olvasok a neten?
˝Hetek óta semmi más nem hallható a médiában, csak hogy minden nyugdíjasnak jön a a "nyugdíj prémium". Na ez az ami nem igaz. A médiában sokszor elhangozott, hogy azért kapnak a nyugdíjasok először un. nyugdíj prémiumot, mert nagyon jól teljesített a gazdaság. Ha mindez az elmúlt évben történt, akkor ahhoz " nekünk is közünk" volt akik végig dolgoztuk azt az elmúlt évet, és csak január 1-től "élvezzük" a nyugdíjat. Sajnos mi, akik ettől az időponttól lettek nyugdíjasok, azokat nem illet meg semmi. Kérdem én, akkor most mi van? Megilleti-e a január 1-től nyugdíjban lévőket a beharangozott nyugdÍj prémium vagy sem, mert a média azt szajkózta, hogy minden nyugdíjas jogosult rá. Félreértés ne essék nem azt a max. 21000.- Ft-ot hiányolom , hanem a média szerepét, a hiteles tájékoztatást.Ha valaki hiteles magyarázatot tud a dologra az legyen szíves megosztani.˝
Sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunktól és qurmányunktól hiteles tájékoztatást végképp ne várjanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.