Magyarországon szokatlan béren kívüli juttatást kínál az Auchan, amit azonban jóval nehezebb a jövendőbeli dolgozók előtt "megvillantani", mint például egy 13. havi fizetést. Az áruházlánc dolgozói részvényei korrekt, az állampapírokénál lényegesen magasabb hozamot kínálnak, s ez még a szakszervezet szerint sem "porhintés".

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tényleg nem porhintés?

Alapvetően persze, hogy nem;hisz a világban erre számos példa van, de nekem van ebben egy kis, na jó nagyobb rosszérzésem

A derék napi.hu számolt be róla, hogy „Minden országban, ahol az Auchan jelen van, saját részvényekhez juttatja dolgozóit, Magyarországon ez a lehetőség 2002 óta él. Az Auchan Holding vagyona a Mulliez Családi Szövetség és a részvényes munkavállalók tulajdonában van, a vagyon értékének változása tehát nem függ a tőzsdei spekulációktól. A részvény vásárlásával a munkatársak tulajdonosai lesznek a vállalat egy ré”.
Nos tegyük félre a dolog azon részét, hogy már 2002-óta!!! No meg a miért most, meg egyéb hogy is van kérdéseket. maradjunk a cikk azon részénél, hogy „az Auchan részvényesi programját a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténél (KASZ)” nagyon pozitívan értékelték.
Nos a magyar szakszervetek újkori története ebben nem sok optimizmusra ad okot.
Equus
hülyék ezek az Óusannál. Jönnek ezzel az őskomcsi trükkel. A becsületes magyar ember nem fog részt kérni egy multi vagyonából. A becsületes magyar inkább MNB elnök lesz és offshore cégekben fialtatja a vagyonát. Ha meg éppen nem tud az lenni, akkor kincstárjegyet vesz vagy OTP-be teszi a pénzecskéjét és fizet azért, mert azt ott szépen megőrizték. Bizony.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok