Eddig több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – közölte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tuzson szerint eddig több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet
Fotó: Kovács Attila/MTI

A pontos szám 2 238 925, ebből postán 2 072 981 érkezett, interneten pedig 165 944-en töltötték ki – tájékoztatott.

A kormányzati kommunikációs államtitkár értékelése szerint a magyarok kiemelten fontos témának tekintik a "Soros-tervvel" kapcsolatos nemzeti konzultációt, azt, hogy Magyarország határozottan fellépjen a "Soros-tervvel" szemben.

Jelezte, péntekig még mindenki véleményt mondhat.

Tuzson Bence azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a baloldalról folyamatosan támadják a nemzeti konzultációt.

Az egyik, Soros György által finanszírozott szervezet például perben támadta meg a konzultációt, az LMP lejárató kampányt indított, Soros György pedig személyesen is ellenkampányba kezd – mondta az államtitkár, hozzátéve: a bevándorláspárti szervezetekhez a Jobbik is "csatlakozott", amikor a párt egyik képviselője riogatásnak nevezte a "Soros-tervet".

A baloldal Brüsszelben sem a magyar érdekeknek megfelelően viselkedett – folytatta –, képviselői ugyanis megszavazták a kötelező és állandó betelepítési rendszert, amelynek "célkeresztjében Magyarország van", hiszen a mechanizmus azokat az országokat "részesítené előnyben", ahol még nincsenek migránsok.

Tuzson Bence összegzése szerint a magyar ellenzéki pártok szembemennek a magyarok érdekeivel. A kormány így csak a magyar emberekre számíthat a kérdésben: "akkor tudjuk megállítani Brüsszelt, a Soros-terv végrehajtását, ha mi, magyar emberek összekapaszkodunk" – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció azért is különösen aktuális, mert "az uniós intézmények elkezdték a tervek végrehajtását".

Kifejtette: az Európai Parlament (EP) november közepén arról döntött, hogy létre kell hozni egy kötelező, állandó, létszámkorlát nélküli bevándorlószétosztási eljárást. Az Európai Bizottság is ezt a megoldást támogatja – jegyezte meg.

Hozzátette: az EP-döntés alapján csökkentenék azoknak a tagállamoknak az uniós forrásait, amelyek nem akarnak részt venni a betelepítési programban, ami különösen az ellenálló visegrádi országokat érintené hátrányosan.

Az államtitkár megemlítette, hogy az EP a betelepítési eljárásokba az NGO-kat is bevonná. Soros György pont ezt akarta – fűzte hozzá.

Dömötör Csaba több EP-képviselő szavait is idézte a témában. A holland liberális Sophia in 't Veld például azokra a tagállamokra is kötelezővé tenné a betelepítéseket, amelyek nem akarnak bevándorlókat befogadni; a szlovén Tanja Fajon migrációs kontinensnek nevezte Európát; Malin Björk az Északi Zöld Baloldal képviseletében úgy fogalmazott, senki sem tekinthető illegális bevándorlónak; a portugál szocialista Ana Gomes szerint Európának több migránsra van szüksége; a luxemburgi Frank Engel pedig arról beszélt, nem lehet európai ország az, amely nem fogad be bevándorlókat – sorolta a nyilatkozatokat.

Szerinte mindezekből jól látszik: nagy nyomás nehezedik Magyarországra, hogy adja fel eddigi álláspontját.

Dömötör Csaba kérdésre megerősítette: a kormány a napokban feljelentést tesz az LMP-s Hadházy Ákos ellen, mert "hazugságokat állított a konzultációról".

Felszólította egyúttal az LMP-s politikust, hogy kérjen bocsánatot a kérdőívet visszaküldőktől és a konzultáció lebonyolításában, feldolgozásban részt vevőktől.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Bencecicuska !! Tán ott voltál a számláláskor ???
Vagy csak ezt KELL mondanod ??? Kócsag...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Jó 2,2 millió vissza küldte, de menyen kiülték el őket a csába?
Levélbe ,és úgy a hétköznapokba.
Bencuska tudod a választ.
Milyen mélységeket látott a nyelved?
Madácsi Pali
@eszegfu: mint a hogy Soros terv sem, immár hivatalosan.
papa.49
@nezelodo: Nem is ismerik ők azt se, csak ilyen ,,műkeresztények,, csupán !!!
Én úgy gondolom nem a mellét kéne verni 2 féltéglával a fütyisz prominenseinek, hanem úgy élni, és főleg az ország JAVÁRA CSELEKEDNI, nem csak kirabolni az országot !!!
silber13
Bence! : " Hazudj valami elfogadhatót.."
Sámannus
Ez kevés nagyokos, nézzétek meg azt is mennyin van barna csík!
quadrocopter
Nem meri bedobni, hogy már 20 millió magyar küldte vissza a méreg drága nemzethy hordahazugság papírját.
"Egészen pontosan..." megmondta Hadházy!
Nagy a mesélés, holnap lejár a meghosszabbított trükk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.