Az egy-másfél éve nyitott kereskedőházakból több mint egy tucatot zárnak be most: Afrikában alig marad iroda, Dél-Amerikában is csak két vagy három országban. A projekt durván 600 millió forintba került a nyitástól a zárásig. Amikor 2015 tavaszán Szijjártó Péter miniszter bejelentette, hogy júliusban elindul a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Dél-Amerika áll, ígéretet tett arra is, hogy hat új kereskedőház nyílik belátható időn belül ezeken a területeken: Angolában, Etiópiában, Kenyában, Chilében, Ecuadorban és Peruban. És mi történik most? Az MNKH több mint egytucatnyi kereskedőházat zár be, köztük az említett országokat lefedő irodákat is. Noha az elmúlt hetekben szállingóztak hírek arról, hogy megbicsaklott a déli nyitás, lakat kerülhet afrikai és dél-amerikai kereskedőházakra is, ezeket az értesüléseket eddig sem a tárca, sem az MNKH nem kommentálta. A minisztérium azonban most azt közölte az Együtt alelnökének, Hajdu Nórának a közérdekű...

Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az, hogy ezek a kereskedohazak el fognak bukni elobb vagy utobb - ez csak ido kerdese volt. Arra viszont nagyon kivancsi vagyok meg mindig, hogy vajon a kinai kereskedohazunk mi a ferges loturot tud olyat arulni, amit egy kinai ceg nem tud tizedannyibol kihozni, helyben?
Miert kell egy dragan eloallitott magyar termeket keresztulutaztatni a fel vilagon, aztan szare'-hugye' eladni, - mert ki az a hulye, aki a kinai szar minosegu aruhoz hasonlo arut akarna megvenni jo dragan? (Mert a szallitasi koltseg is valoszinu bennunket terhel, tehat azt is bele kell epiteni az arba, es persze a vamot es az adokat, nyersanyagot is. Vagy szijjaspetya az AFA-val akar jatszadozni?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.