Három videóüzenetet tett közzé csütörtökön Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványok Youtube-csatornáján. Ezekben Soros arról beszél, milyen tevékenységet folytatott Magyarországon, és mit gondol az őt ellenségnek tekintő kormányról. Az egyik videóban azt is elmondta hogy hosszú ideig volt kapcsolatban Orbánnal, de nem tudja, mikor találkozott vele utoljára. Hozzátette azt is, hogy nem személyes, hanem elvi ellentéte van Orbánnal, aki „ki akarja irtani” az alapítványát.

Elindult Soros György tájékoztató kampánya: első körben egy háromrészes videóinterjút tettek közzé. A felvételek Amerikában készültek, a milliárdos magyarul nyilatkozott ezekben.

Soros azt mondja az egyik videóban: Orbán átalakította a demokráciát egy demokrataellenes rendszerre, maffiarendszert teremtett, kihasználják a vezető pozíciójukat arra, hogy hatalmon tartsák magukat és meggazdagodjanak  -írja az Index.

Ez az ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni. Elvi ellentétek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni. Nekem nincs személyes ellentétem. Elvi ellentétem van. A rendszerét ellenzem

- nyilatkozta Soros.

A milliárdos arról is beszél az alapítványaira és a támogatottaira utalva, hogy Orbán "ki akar minket irtani" Magyarországról, amit ő ugyan személyesen nem érez külföldön, de akiket támogat, és akik Magyarországon élnek, azok érzik a személyes üldözést.

Szerinte a mostaninál még 1984-ben is jobb volt a helyzet, amikor Aczél György megengedte, hogy felállítsák a Soros-alapítványt.

Megítélésem szerint most a rendszer jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt. Ott sikeresebben tudtuk támogatni a társadalmat ahhoz, hogy információt és segítséget kapjanak.

Az első videóban gyermekkoráról beszél Soros György.

A második videóban Soros György a magyarországi támogatásairól nyilatkozik.

A harmadik videóban a mai Magyarországról mondja el véleményét Soros György és Orbánnal való kapcsolatáról is beszél. 

Soros közölte, hogy az 1984-ben létrehozott alapítvány segítette a Fidesz létrejöttét, és Orbánnak is adtak egy ösztöndíjat, hogy Oxfordban tanulhasson.

Nem sok időt töltött ott, nagyon el volt foglalva a magyar politikával, sokat járt haza.

Forrás: Index, HVG24.huYouTube

Címlapi kép: YouTube

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
és ebből az Emberből akar orbán és bandája ellenséget csinálni... :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
@quadrocopter: Értem, de a számok nem győzik meg azt, aki függetlenedni akar, még akkor sem, ha a lopós orbánról van szó, sőt!
Én nem a sajtóból veszem az információt, hanem könyvekből és ilyen helyekről:
toxikologia.blogspot.hu/2017/11/a-nagy-atveres.html
quadrocopter
@Rockxy: Egy blog legalább annyira szubjektív hangvételű és meglátású, mint bármelyik hordasajtó, vagy onlájn, amit betettél, annak a cikknek nincs gazdája! egy hozzáértő azért mindig adja a nevét is. A könyvek - a napi onlájnokkal ellentétben - nem éppen a legfrissebb tartalmúak, jellegükből adódóan.
Rockxy
@quadrocopter: Tudod érdekes, hogy a könyvek tartalma amiket olvasok, egybevág az ilyen gazdátlan blogok tartalmával, sőt azzal is, amit tapasztalok.
Nem véletlen.
És akkor ez:
video.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t42.1790-2/1261101_4569605096460_47485_n.mp4?efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6ImxlZ2FjeV9zZCJ9&oh=e281947ac69918fe3bd7ca1f261f756c&oe=5A23103E

És itt van az amerikai Hofi:
youtu.be/aDsw6nfQWGY

Talán a leglényegesebb meglátás mindegy kitől:
www.vilagok.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=596%3Akilenc-fatyol-mely-elrejti-az-igazsagot-az-emberi-lelek-elol&Itemid=581&fb_action_ids=405254582998349&fb_action_types=og.likes

Lehet, egyszerre sok infó, de a valóságról szól.
A megoldás bennünk van, vagy sehol. :)
quadrocopter
@Rockxy: Ennél sokkal gyakorlatiasabb vagyok, aki alkalmas rá, az beveszi.
Desischado
@Nessy: Pontosan, jól látod. Nem tudom, mit nem adnék, ha láthatnánk azokat az iratokat. Szerintem az elég lenne a bukáshoz.
kukac50
Soros ilyen idős emberként is tisztábban látja a Magyarok helyzetét mint a kormányunk tagjai!
Minek tartunk ilyen buta kormányt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.