Három videóüzenetet tett közzé csütörtökön Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványok Youtube-csatornáján. Ezekben Soros arról beszél, milyen tevékenységet folytatott Magyarországon, és mit gondol az őt ellenségnek tekintő kormányról. Az egyik videóban azt is elmondta hogy hosszú ideig volt kapcsolatban Orbánnal, de nem tudja, mikor találkozott vele utoljára. Hozzátette azt is, hogy nem személyes, hanem elvi ellentéte van Orbánnal, aki „ki akarja irtani” az alapítványát.

Elindult Soros György tájékoztató kampánya: első körben egy háromrészes videóinterjút tettek közzé. A felvételek Amerikában készültek, a milliárdos magyarul nyilatkozott ezekben.

Soros azt mondja az egyik videóban: Orbán átalakította a demokráciát egy demokrataellenes rendszerre, maffiarendszert teremtett, kihasználják a vezető pozíciójukat arra, hogy hatalmon tartsák magukat és meggazdagodjanak  -írja az Index.

Ez az ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni. Elvi ellentétek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni. Nekem nincs személyes ellentétem. Elvi ellentétem van. A rendszerét ellenzem

- nyilatkozta Soros.

A milliárdos arról is beszél az alapítványaira és a támogatottaira utalva, hogy Orbán "ki akar minket irtani" Magyarországról, amit ő ugyan személyesen nem érez külföldön, de akiket támogat, és akik Magyarországon élnek, azok érzik a személyes üldözést.

Szerinte a mostaninál még 1984-ben is jobb volt a helyzet, amikor Aczél György megengedte, hogy felállítsák a Soros-alapítványt.

Megítélésem szerint most a rendszer jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt. Ott sikeresebben tudtuk támogatni a társadalmat ahhoz, hogy információt és segítséget kapjanak.

Az első videóban gyermekkoráról beszél Soros György.

A második videóban Soros György a magyarországi támogatásairól nyilatkozik.

A harmadik videóban a mai Magyarországról mondja el véleményét Soros György és Orbánnal való kapcsolatáról is beszél. 

Soros közölte, hogy az 1984-ben létrehozott alapítvány segítette a Fidesz létrejöttét, és Orbánnak is adtak egy ösztöndíjat, hogy Oxfordban tanulhasson.

Nem sok időt töltött ott, nagyon el volt foglalva a magyar politikával, sokat járt haza.

Forrás: Index, HVG24.huYouTube

Címlapi kép: YouTube

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
és ebből az Emberből akar orbán és bandája ellenséget csinálni... :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
és ebből az Emberből akar orbán és bandája ellenséget csinálni... :(
Nessy
Igaza van! De van egy nagyobb gond. Anno politikai "gyarmata" voltunk az oroszoknak, most viszont Orbánnak hála, gazdasági foglya leszünk, amiből nem lehet egyhamar kimenekülni! Még az unokáink is fizetnek!
Ezt nem lehet megoldani a "Ruszkik haza" felkiáltással!
Ez az igazi haza kiárusítás!
csipetke
@Nessy: Tökéletesen igaza van az öregnek,bár mindhárom videóra még nem volt időm.Nemcsak az oroszok gazdasági foglyai leszünk,hanem már a kínaiaké is,és még van néhány hónap a választásig,ki tudja még mit kavar Orbán?
cikicakk55
@Nessy: Igy van! A politikai rabságból könnyebb kilépni,mert nem jár elkötelezettséggel.legfeljebb megharagszanak az országra,ha a politikája miatt lép ki valahonnan,de ki bánja,ha egyébkánt meg jobb lesz? Most azonban évtizedekre eladósítja magát az ország,csak azért,hogy pár ember,még pár évig milliárdos lehessen egy meg döngethesse a mellét,mert a hatalom megszállottja.Akkor aztán tényleg szidhatják mag a dédunokák a nagyszüleiket,szüleiket,hogy miattuk nyomorognak,hogy egy rég halott elit kedvéért nincs elég fizetésük. Ezekkel a lépésekkel Orbán tényleg a szakadékba löki nem csak a most élő embereket,de az utódjaikat is.
Rockxy
" jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt"
Ja, mert kádárbátyánk az oroszok után 82-ben lefeküdt a nyugatnak is.
Az emberek meg ugyanúgy vannak elnyomva már évszázadok óta.
toxikologia.blogspot.hu/2017/11/a-nagy-atveres.html
mackoka46
A technikai fejlődés is a despota geci galeri rendelkezésére áll. Lassan még a vasaló is jelent rólunk a csalással hatalomra került fidesz despotáknak.Szerencsére a napjaik meg vannak számolva, és gecimentes övezet lesz újra a hazánk.
justhpeter
Miért kellene rettegnem ettől az embertől ? Amit ezekben a videókban elmondott, abban nincs semmi ami engem vagy az országot fenyegetné. Tartalmilag pedig teljesen igaza van.
quadrocopter
@Rockxy: Az IMF kádári hitelére szükség volt. De nem is mondta, hogy "erős, büszke európai Magyarország"!
Ja és a Genyó is vett fel hitelt, familiárisan meg sem fogják érezni a törlesztést!
Rockxy
@quadrocopter: Igen, az imf hitel úgy hiányzott nekünk, mint egy harapás szar.
quadrocopter
@Rockxy: Aha.
Az Orbán-állam kötvényeket ad el, többnyire dollárban és elég nagy összegben.
A kötvények meghatározott időre szólnak. Évente kell utánuk hozamot fizetni, ami sokkal magasabb, mint az IMF hitel kamat. Lejáratkor pedig vissza kell vásárolni az adott devizában.
A kötvénytulajdonos bármikor kérheti a visszavásárlást, vagy eladhatja egy másik vevőnek.
Előnye, hogy nem kell attól tartani, hogy a kötvénytulajdonosok ellenőrzik azt, hogy az állam hogyan gazdálkodik, mit számol el az államháztartás bevételei-kiadásai között és hogy a közölt statisztikák valósak-e?
Nem csak drágább, de kockázatosabb hitel is.
Az IMF X összegű hitelt folyósít, X összegű kamatra és előre meghatározott összegű, évenkénti ütemezésben
törlesztésekkel a lejáratig.

Orbán az ellenőrizhetőség elől menekült az IMF-től!

Tehát gyakorlatilag az államkötvények kibocsátása 6%os kamattal azt jelenti hogy magasabb az IMF 3%os kamatánál, ez azt jelenti hogy duplán fizetünk azért, hogy ne IMF hitelt fizessünk.

"Viszont ezért cserébe legalább mi választhatjuk meg, hogy milyen árat fizetünk érte (a pénzügyin felül), és nem pedig egy tőlünk független "kibic" határozza azt meg (ld. görögök, románok, stb.)."

Ez a "mocskos" IMF és hiteleinek, valamint a Gecirezsim ugyancsak hitelfelvételi szintű manipulációinak a lényege!
quadrocopter
@Rockxy: Van még...Hatalmas, de ügyes választási fogás volt, hogy a Gy. és B. kormány 20 milliárdos hitelt vett fel, ( válság volt!!) csakhogy annak egy részét már Orbánék verték el!

- Drágán fizettük vissza az olcsóbb hitelt - Népszava
nepszava.hu/cikk/1090488-dragan-fizettuk-vissza-az-olcsobb-hitelt
2016. ápr. 7. - Összesen 20 milliárd eurós hitelt vett fel 2008-2009-ben a Gyurcsány-, illetve a Bajnai-kormány, ám abból csak 14,3 milliárd eurót használtak fel az éppen ... az országnak, mint ahogy az sem volt jó ötlet, hogy évekkel a lejárat előtt, az olcsóbb IMF hitelt drágább piaci hitelből törlesztette az Orbán-kormány.

- Gazdaság: Ezermilliárd forintnál is több új hitelt vesz fel jövőre a ... - HVG
hvg.hu/gazdasag/20161228_varga_barcza_hitel_tartozas
2016. dec. 28. - Több mint ezermilliárd forint új hitelt vesz fel a magyar állam jövőre. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója most jelentették be: a bruttó finanszírozási igény 7844 milliárd forint lesz, közel 1400 milliárddal több, mint idén volt.

- Újabb hitelt vett fel Magyarország - Magyar Nemzet
mno.hu/gazdasag/ujabb-hitelt-vett-fel-magyarorszag-1346896
Újabb hitelt vett fel Magyarország. MNO. 2016. június 13., hétfő 10:53, frissítve: hétfő 11:10. Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Beruházási Bank (EIB) budapesti irodájának hivatalos megnyitóünnepségére a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2016. június 13-án. Mögötte Werner Hoyer, az Európai ...

Csak nem híresztelik!
Nem szabad minden rezsim-mesének bedőlni, ha utána jársz, elkaphatod a sunyi aljasok tökeit a hitelfelvételek tárgyában is!
Rockxy
@quadrocopter: Értem, szóval ha az internacionalista szolidaritás jegyében adósodunk el, akkor az üdvös a nyugatnak, de ha saját örömünkre az nem, mert megszűnőben van a függőségünk tőlük. Fasza!
Yoda69
@Rockxy: Most majd a ruszkiktol es kinaiaktol fogsz fuggeni 50 evre. Jobb az neked ?
quadrocopter
@Rockxy: Dehogy érted, csak szeretnéd érteni, ott van %-ban a különbség az IMF hitel és a kiszórt állampapír következményeit illetően! Mi kell még?

Továbbá a lényeg: - Orbán az ellenőrizhetőség elől akart megszabadulni az IMF-től, nem a hitel kamatai miatt, mert az IMF elvárta és előírta az államháztartás, a költségvetés egyensúlyban tartását, amely mellett körülményesebb lopni, ráadásul minden sunyításra gyorsabban derül fény, hisz az IMF szemei a hitelén és annak felhasználási módján vannak!

Egy ótvaros nagy hazugság volt az IMF kamatok embertelensége, mint most a Soros-terv!
Desischado
@quadrocopter: Jól mondod, az IMF-nek jelenteni kellett volna, mire megy a pénz, azt nem lehetett volna ellopni, ezért nem kellett orbánnak. Ez mivel jobb, hogy most - nem mintha nem lett volna elég a ruszki hitel, - most melléjön a kínai hitel is, ami még jobban bebetonoz minket évekre az adósságba és a függésbe. És akasszanak fel hétszer, ha ebből is nem fognak tetemesen ellopni!
Nessy
@Desischado: Mit gondolsz miért van titkosítva minden tranzakciójuk? Mire a hitel végére érünk, sem fogják tudni az unokáink, hogy mire mennyi pénz ment el!
tudode
Nem kell mást tenni, csak a két, a POLITIKAI KITARTOTT, és az országhoz hasonlóan FÉLREVEZETETT, palira vett Gorbán jótevőjének a nyilatkozatát MEGTEKINTENI, összehasonlítani:
.
------ Soros szerint Orbán meghasonult önmagával (Videó)
hirtv.hu/ahirtvhirei/soros-szerint-orban-meghasonult-onmagaval-2431199?utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email
.
----- Orbán: Soros benevezett a választási kampányba
hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-soros-benevezett-a-valasztasi-kampanyba-2431171
.
A két nyilatkozat összehasonlításánál KITŰNIK, hogy a 87 éves JÓTEVŐ képes PÁR MONDATBAN tárgyilagosan, szabatos magyarsággal MEGFOGALMAZNI milyen módon változott meg az ÁTKOSBELI áspiskígyóvá VEDLETT POLITIKAI KALANDOR napjainkig.
.
Gratuláció illeti Soros Györgyöt amiatt 'is", hogy NEM A PÉNZÉT, a demokráciát hiányolja, amelyet SEMMIVÉ TETT anno az ELNYOMÁS ELLEN "harcoló" NEM IS TUDNI MINEK NEVEZHETŐ pénz, és HATALOMÉHES senki!
Rockxy
@quadrocopter: Többek között ezek az országok akartak függetlenek maradni a zusától: Líbia, Irak, Afganisztán. De mint tudjuk, őket sikerült bombákkal demokratizálni.
A maradék Irán, Kína, a ruszkik és még vagy kettő sem akar elköteleződni.
Ezért paktált le Kína a putyinnal gazdasági együttműködés ügyében.
Nyilván okuk volt erre.
A demokratizált (lebombázott) országok, most nagyon derűsek és boldogok, mert végre a rócsild bankhoz tartoznak pénzügyileg?
Na, ez nem hiányzott sosem nekünk, és ma sem hiányzik.
Tudom, vannak olyan naiv/ravasz emberek, akik jóindulatot feltételeznek/propagálnak a nagyhatalmakról.
Mert ők nekünk segíteni akarnak, óh!
Nem is tudom, hova szarjak.
quadrocopter
@Rockxy: Segítettem, ha érted érted, ha nem, nem!
Rockxy
@quadrocopter: Értem, de a számok nem győzik meg azt, aki függetlenedni akar, még akkor sem, ha a lopós orbánról van szó, sőt!
Én nem a sajtóból veszem az információt, hanem könyvekből és ilyen helyekről:
toxikologia.blogspot.hu/2017/11/a-nagy-atveres.html
quadrocopter
@Rockxy: Egy blog legalább annyira szubjektív hangvételű és meglátású, mint bármelyik hordasajtó, vagy onlájn, amit betettél, annak a cikknek nincs gazdája! egy hozzáértő azért mindig adja a nevét is. A könyvek - a napi onlájnokkal ellentétben - nem éppen a legfrissebb tartalmúak, jellegükből adódóan.
Rockxy
@quadrocopter: Tudod érdekes, hogy a könyvek tartalma amiket olvasok, egybevág az ilyen gazdátlan blogok tartalmával, sőt azzal is, amit tapasztalok.
Nem véletlen.
És akkor ez:
video.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t42.1790-2/1261101_4569605096460_47485_n.mp4?efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6ImxlZ2FjeV9zZCJ9&oh=e281947ac69918fe3bd7ca1f261f756c&oe=5A23103E

És itt van az amerikai Hofi:
youtu.be/aDsw6nfQWGY

Talán a leglényegesebb meglátás mindegy kitől:
www.vilagok.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=596%3Akilenc-fatyol-mely-elrejti-az-igazsagot-az-emberi-lelek-elol&Itemid=581&fb_action_ids=405254582998349&fb_action_types=og.likes

Lehet, egyszerre sok infó, de a valóságról szól.
A megoldás bennünk van, vagy sehol. :)
quadrocopter
@Rockxy: Ennél sokkal gyakorlatiasabb vagyok, aki alkalmas rá, az beveszi.
Desischado
@Nessy: Pontosan, jól látod. Nem tudom, mit nem adnék, ha láthatnánk azokat az iratokat. Szerintem az elég lenne a bukáshoz.
kukac50
Soros ilyen idős emberként is tisztábban látja a Magyarok helyzetét mint a kormányunk tagjai!
Minek tartunk ilyen buta kormányt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.