A Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora november elején levelet írtak a díjat odaítélő bizottságnak és Soros Györgyöt jelölték a díjra.

Sorost Nobel-békedíjra jelölték Iványi Gáborék

(Fotó: Wikipedia)

Az Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus által írt levél a 168 Óra birtokába került és közöltek is:

"Béke-Nobel díj bizottság

Oslo, Parlament

Budapest, 2017. november 6.

Tisztelt Elnök Úr,

javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

Iványi Gábor lelkész

Lukács Péter oktatáskutató

Majsai Tamás teológus

Nagy Péter Tibor szociológus

Szilágyi Gál Mihály filozófus"

A dolog szépséghibája, hogy a Nobel-békedíj odaítélésről egy öttagú bizottság dönt, jelölni pedig egy erre kijelölt szűk kör hivatott, akik közt vannak korábbi díjazottak, egyetemi tanárok és nemzetközi szaktekintélyek. A jelöltek neve titok – teszi hozzá a hvg.hu.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Shikari: Sokan segíthet a tudatlanság leküzdésében az olvasás! A Fidesz propagandát tudjuk, hogy milyen "hírforrásokra" és hazugságokra építik.. A megtörtént "tények", az ó eddigi valós tevékenysége csak pár, amibe nehéz politikailag belekötni: iskolatej, nyomtatók, számítógépek, iszap kárusultaknak 100 milla, stb. Ezekben hol látod a sátáni viselkedést és célt..? A magyar kormány nem tett ezekben az ügyekben semmit, pedig neki feladata is lett volna... A tényeket nézve megérdemelni a díjat. Az ufó meg gyíkember hívőknek meg úgy sem a tények számítanak, hanem, amit a gyíkember magazinban olvasnak...ha olvasnak és nem csak az m1 híradót félfüllel hallgatják...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Shikari: Szeretsz a múltadon ábrándozni, mi? Akkor mire ez a tagadós sértettség?
quadrocopter
@Shikari: Aha. Azért válaszolgatsz, nem? Logikai képességed elég elavult, frissíts, vagy cserélj programot!
Elvtárs! Az ajánlott hívásokat ne felejtsd szeretnek téged eszmetársaid!
kereső
@Shikari: nem,nem azt én is tudok.Szertem a meséket,a Piroska és a farkas-t ismered,amikor a gonosz farkas bekapja a Nagyi után a Piroskát is, és a hős! vadász mit csinál? elszalad.
kereső
@Shikari: most nem az angyalok neméről polemizáltam,hanem a "vadász"-ról,vagy nem az vagy?
quadrocopter
@Horizont: Ne szenvedj vele, annyi nem jutott el a haja alá, hogy a liberális eszmének köszönheti a szólás szabadságát, minek eredményeként szabadon megmutathatja, mennyi mindenről fogalma sincs!
kukac50
Soros megérdemli a Nobel békedíjat! Remélem megkapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.