Nem ment meg minket az EU, a változást országon belül kell elindítani –hangsúlyozta több előadó is egy budapesti konferencián. Nem ment meg minket az EU a korrupciótól és a jogállamiság leépülésétől, a változást országon belül kell elindítani – ezt hangsúlyozta több előadó is egy budapesti konferencián. A rendezvényt szervező Transparency International kutatása szerint, 2007 és 2013 között átlagosan 25 százalékkal árazták túl Magyarországon az uniós pénzből megvalósult projekteket.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Iparszerű?

Hétség kívül új dimenzióba lépett a korrupció

A korrupcióellenes világnap alkalmából pénteken tartott konferenciát a Transparency International.
A tanácskozáson nagyon finoman (majd azt írtam, hogy diplomatikusan, de mint tudjuk a mai magyar rögvalóságban ez is nagyon mást jelent; valahol az arrogáns hülyegyerek tempó szinonimája lett) karcolgatták a felszínt, ilyen udvarias megállapításokkal, hogy „átlagosan 25 százalékkal árazták túl Magyarországon az uniós pénzből megvalósult projekteket”, vagy „nem működik megfelelően a magyar ellenőrzés”.
A tanácskozás egyik csúcspontja volt „a jegybank korábbi elnöke ”, Surányi György vélekedése arról, hogy „Sajnos Magyarországon minden jel arra mutat, hogy a korrupció trendje, az erőteljesen – ha tetszik – exponenciálisan emelkedik. A félreértések elkerülése végett, egyáltalán nincs az az illúzióm, hogy 2010 előtt ne lett volna magas. ”. Amihez hozzáfűzte, hogy „2010 óta viszont ez iparszerűvé vált. Egy új dimenzió, egy minőség jött létre”! A mondandóval alapvetően egyet tudok érteni, sőt ez az új dimenziót kifejezetten találónak vélem. Azonban a témával kapcsolatban minőségről beszélni nem túl szerencsés. Ami pedig az iparszerű jelzőt illeti én sokkal találónak vélem a nagyüzemi jelző alkalmazását. S nem csak azért, mert ártunk & qurmányunk és pribékjei kevés kivételtől eltekintve műveletlen paraszt-suttyók! =))
Lepényleső
Ez új dimenzió,ez a bejáratott népnyúzó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.