A Posta is beállt azon hivatalok és állami szolgáltatók hosszú sorába, amelyek feladatuk ellátása során elsősorban az ügyfelek igényeit tekintik akadálynak. Leveleket ezekben a napokban központi utasításra nem visznek ki a postások, mert rengeteg munkát ad az Erzsébet-utalványok kézbesítése. Külön csavar a dologban, hogy a postások így is fölkeresik a címzetteket, csak a levél helyett értesítést adnak át nekik arról, hogy levelük érkezett. Nehéz belátni, mennyivel igényel kevesebb időt és energiát az értesítéseket kézbesíteni, mint magukat a leveleket. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint, aki postai szolgáltatást végez, annak előbb-utóbb meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy küldeményeket kell kézbesítenie, éspedig karácsony előtt lényegesen többet, mint máskor. A szokásos karácsony előtti káosz fokozásáért azonban mindenekelőtt a kormányt terheli felelősség, amely a tízezer forintos külön juttatással reméli megvásárolhatni a nyugdíjasok szavazatát, és ezért fontosnak...

Forrás: web.dkp.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tavryni őrnagy
Biztos ott van a gondjuk aki mind a kettöt kap.
Equus
nem ismerem a technikáját, de godom, h a kézbesítő reggel megkapja a járatába tartozó leveleket. Azokat gondosan utca és házszám szerint szétválogatja. Eddig ezeket berámolta a táskájába és irány kifelé. Most, h csak értesítést kell bedobni szépen kitölti azokat egyenként, ezzel elvesz a területen töltött időből valamennyit és útnak indul. Ezután a címzettek megkapják házi feladatnak, h menjenek be a postára, ha kíváncsiak arra, mit kaptak postán. A bérmentesítésben, amióta a Taxis-család kitalálta arról szólt, h bizonyos összeg megfizetése ellenében a küldeményt a címzetthez eljuttatják. Volt, ahol ezt komolyan vették, ezért is lehetett olyan küüldeményt is kézbesíteni, ami úgy volt címezve, h ö. Kovács Jánosné, Budapest, Kőbánya.
Most a helyzet megváltozott. A bérmentesítés megfizetése nem szól a kézbesítésről. Vmi olyasmi ez, mintha felszállna vki a buszra, kifizetné a viteldíjat, ezért a sofőr megmondja neki, gyalog merre van legközelebb, ahová menni kíván. A taxis 3.000 Ft-ért ugyanezt tenné, vagy a szállodai recepciós egy éjszaka árán megmondaná, merre lehet sátrat verni, a pincér meg adna egy receptet sertéspöri helyett.

Egy olyan országban, ahol van köztársasági elnök, de a nevében nem szerepel a "köztársaság" szó, ahol volt király nélküli királyság minden elképzelhető, és annak a fordítottja is.
Sámannus
@Equus: Ezt így is folytathatnánk, Olyan háborúban veszítjük el az országot, ahol győzelmeket győzelemre halmozunk, és puska lövést sem hallani, de minden nap betörők járnak az utcán és szemünk előtt lopják szét minden közös értékünket.
NINCS INGYEN KONZULTÁCIÓ ezek így kényszerítik ki a lopáshoz a teret.
Eladott Ország
A Postán is sok az elvándorló, merthogy nem kézbesítik ki a leveleket. A Posta persze
tagadja, cáfolja és kikéri magának. Mármint hogy ez központi utasítás lenne. Merthogy a
postásoknak joguk van eldönteni, hogy a levelet viszik ki, vagy egy értesítést arról, hogy van egy levele, tessék szépen befáradni érte a postahivatalba. Szerencsére a csomagokkal nem ez a helyzet. Megy ez, mint az ágybapisilés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.