Beindítaná a nyaralóhajózást a Felső-Tiszán a kormány, a cél a régió turizmusának fellendítése. Egyelőre 20 kishajóval indul a projekt 2019-ben, de később akár több száz is lehet a Tisza-tavon, amiket jogosítvány nélkül lehetne vezetni.

A nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán, a Tisza-tó feletti régió turizmusának fellendítése érdekében – mondta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári

Révész Máriusz közölte: reményei szerint 2019 nyarától indulhat meg a forgalom, egyelőre 20 hajóval, ám a kiépülő turisztikai attrakciók függvényében a jövőben akár 150-200 hajó is járhatja a Felső-Tiszát.

Mint elmondta: a 4-14 személyes, maximum 10 kilométer/óra sebességre képes, szálláshelyként is szolgáló hajók jogosítvány nélkül lesznek bérelhetők.

A kormány vállalja a kikötők kiépítését és a 20 hajó beszerzését, ám a települések feladata lesz azoknak a turisztikai attrakcióknak a megvalósítása, amivel bevonzzák a hajózókat. A program kivitelezésében számítanak a magántőke megjelenítésére is – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a kormány fontos feladatának tekinti a turizmus, a túrázás fellendítését. Ennek nyomán 2010 óta, a többi között, több mint 100 turistaház épült, vagy újult meg, illetve 26 látogatóközpont nyílt a nemzeti parkokban.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@bakegya: Ezek szerint Magyarország királyság? - Igen. - És ha szabad érdeklődnöm, ki a királyuk? - Nincs királyunk. Az államfő Vitéz Nagybányai Horthy Miklós tengernagy. - Tengernagy? Ezek szerint Magyarországnak van tengere? - Nem, Magyarországnak nincs tengere. - Értem.
Ez már úgy hiányzott, mint a vízibicikli.
quadrocopter
Nagyot mulasztottak a rendőrök 2006-ban, amikor nem verték péppé az alamuszi sunyit!
bakegya
@Eladott Ország:orbán aranykora-az már biztos-ma kürtölte szét a Kossuth...már látom ahogy a holland és német gatyák feszítenek a ladikokban-a Balatonon -nem hülyéskedek,de csakkk a lőrinc kerítéslukain át vizslathatják a MAGYAR ZEMBEREK A BALATON VIZÉT IS.Nálunk pl EGYEZERKETTŐSZÁZ FT A SZEMBE LÉVŐ KIKÖTŐ MELLETT EGY NAPI BELÉPŐ.a nemzeti sporthivatal nonprofitot hajt be ,magának,a hajó-hely bérletéről már ide se merem írni mennyit tesznek zsebre-aztán ha a gyógyfürdőbe akar valaki csobbanni annak OTP hitelt ildomos felvenni-szar szemét banda kirekesztettek minket a saját hazánkból a mocskos turizmusukkal-meg kell nézni pl a romkocsmák állandó lakóit,sorra halnak ki a kínzó nem alvás következtében.
nezelodo
Remélem, már megvan a flotta irányító admirálisa, a hazai fejlesztésű Zuckerberg, azaz Lölö tengernagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.