Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla Vizoviczki László házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – tájékoztatta a Pesti Srácokat a táblabíróság.Megszüntették Vizoviczki László házi őrizetét
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Az egykori diszkócsászár tavaly nyár óta volt 250 milliós óvadék ellenében házi őrizetben, miután adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolták meg.

Mivel a bíróság szerint Vizoviczki az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, a lakhatása, megélhetése biztosított, vagyoni helyzete rendezett, és hat kiskorú gyermeke ugyancsak Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés, illetve elrejtőzés veszélyének közvetlensége ellen hatnak. 

A Fővárosi Ítélőtábla azt is pozitívumként említette, hogy a házi őrizet szabályait nem szegte meg.

Ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, akkor már csak 11 hónapra kell visszamennie a börtönbe.

A vállalkozót áprilisban első fokon hét év börtönre és 600 milliós vagyonelkobzásra ítélték felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Köszönjük Viktor. Sok évi tapasztalatának a bűnözésben nagy szüksége van az országnak.
Clavigo
@Eladott Ország: @lópicigáspár: @human: Szerintem lovaggá fogják ütni..
Eladott Ország
Nincs is annál tragikomikusabb ,mint amikor a magyar rögvalóság megszégyeníti a leggyagyibb, legátlátszóbb, zsé kategóriás maffiafilmet. Amely rögvalóságban Vizoviczki László – a kilencvenes évek eleje óta számos V. kerületi bár, étterem, diszkó és nightclub működtetője – házi őrizetéről történetesen pár nappal azután születik döntés, hogy Portik Tamás
elítélt alvilági ember a bíróság előtt vallja: személyesen adott át kenőpénzt Rogánnak.
Vizoviczki Rogán-mosdató közleménye egy nappal azután jelent meg, hogy a
hajdani diszkópápa és romlatlan maffiózó egyik bizalmasa azt nyilatkozta: főnöke a nyári szezonok előtt 4-4 milliót adott Rogán Antalnak, hogy a tulajdonában lévő belvárosi teraszok kinyithassanak. A belvárosi önkormányzathoz kismillió szálon kötődő Vizoviczki alkuajánlatokat is tett az ügyészségnek (!), amikben megígérte, hogy segít leleplezni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldali maffia kulcsembereit. 2013 szeptemberében stratégiát váltott. Egyik ajánlatában konkrétan fenyegetőzött is: ha nem engedik haza, akkor elkezd beszélni a 2010 utáni politikai kapcsolatairól is. Fel tudja fogni az agyunk, hogy amit látunk az tényleg van? Egy bűnöző azzal fenyegeti, zsarolja a független magyar ügyészséget, hogy ha nem engedik haza, kiteregeti a kormány szennyesét. Tehát egy közönséges maffiózó, aki megvesztegetés, adócsalás vádjával ül előzetesben, alkudozik, fenyegetőzik és az ügyészségen keresztül zsarolja a kormányt. Az ügyészségnek nem feladata vizsgálni, hogy honnan lett hirtelen 250 millió forintja az ország sorsáért aggódó alvilági figurának, akinek feltételezhetően zárolták a vagyonát (azt a részét, amit nem sikerült kimenekíteni az országból) és belemegy az alkuba. Az Orbán seggében vegetáló ügyészség semmit nem kockáztathat. Vizoviczki megígérte, hogy nem köp, hanem nyal és kiengedték. Ez a vegytiszta maffiaállam : a leültetett köztörvényes megzsarolja a kormányt a leleplezés lehetőségével, az ügyészség kiengedi, ő pedig bevédi a megzsaroltat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.