Már csak tíz napig, azaz december 31-ig lehet fizetni a régi húszezer forintos bankjegyekkel, mert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év végén bevonja azokat a forgalomból – figyelmeztet honlapján a jegybank.

Már csak néhány napig fizethetünk régi húszezresekkel

Január 1-jétől már csak a két évvel ezelőtt forgalomba hozott, korszerűbb húszezer forintos bankjegyeket lehet használni a vásárlások során, a kereskedők nem kötelesek elfogadni a bevont, régi bankjegyeket.

A be nem cserélt régi húszezer forintosok nem veszítik el értéküket, a bank- és postafiókokban még három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig – azaz 2037. december 31-ig – díjmentesen átválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre – közölte a jegybank.

A közlemény kitér arra is, hogy a húszezer forintos bankjegyek cseréje eredményes volt, a régi bankjegyek december közepén már csak a forgalomban levő összes húszezer forintos bankjegy 4 százalékát tették ki.

Az MNB arra is felhívja a figyelmet, hogy a régi tízezer forintosok bevonásáról még nem született döntés, így ezek a bankjegyek az újakkal együtt továbbra is korlátozás nélkül használhatóak.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapján további naprakész, részletes információk érhetők el.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@quadrocopter: Mit vártál a plebejus kormánytól? Mi vagyunk a "gazdatest" amin ez a tetves banda élősködik. Ez a Fidesz nevű bűnszövetkezet. Mi meg azért vagyunk hibásak, mert ezt engedjük!
szaboria1
Nem is tudjuk sokan a nyugdíjasok közül hogyan nézett ki mert az automaták sok helyen nem is adtak ki ilyet belőle. Amikor megjelen a 10000.-ft-os azt is sokáig nem adott ki.
Eladott Ország
Szlovákia, a lesajnált bezzeg ország és a Baltikum. Szlovákia a kétsebességes Európában a maghoz igyekszik felzárkózni, és meg is van rá az esélye. Mi meg tovább vívjuk az osztályharcot az új húsz ezressel.
mno.hu/data/cikkek/2400/24006/cikk-2400611/MNO_szb20081117_9624_focuspoint_926x504.jpg
quadrocopter
Aha! Az Erste Bank ATM-jéből napokkal ezelőtt csupa régi, kivonásra váró 20.000-st kaptam!

Futkározzon az ügyfél, mi?
Eladott Ország
@quadrocopter: Mit vártál a plebejus kormánytól? Mi vagyunk a "gazdatest" amin ez a tetves banda élősködik. Ez a Fidesz nevű bűnszövetkezet. Mi meg azért vagyunk hibásak, mert ezt engedjük!
Eladott Ország
...és bevezetik az új pénzt 2020 után, amikor leállnak az EU pénzcsapok.
index.hu/cikkepek/0812/bulvar/54ezr.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.