Órákig várattak a Honvédkórház ügyeletén egy 58 éves asszonyt, de mire orvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni. 

A nő otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, ami a Honvédkórház sürgősségi osztályára vitte. Ott hatalmas volt a tömeg, órák óta várakoztak a betegek. Bár az asszony jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos türelemre intette a családot. Állapota viszont óráról órára romlott.

Öt óra telt el, mire bejutott a vizsgálatra – sürgős szívműtétre lett volna szüksége, de ehhez már nem tudtak hozzákezdeni.

A család szerint mulasztás történt, feljelentést tettek a rendőrségen. A Honvédkórház annyit közölt, hogy a betegjogokra tekintettel nem adhatnak információt az esetről, de az ügyeletes orvos ellen nem folyik belső vizsgálat.

Az ATV megtudta, hogy Zacher Gábor volt az az ügyeletes orvos, akinek a nő lányai szóltak, hogy segítsen.

A tanúk szerint

Zacher olyan minősíthetetlen hangnemben beszélt velünk, hogy mi várakozzunk, és ne zaklassuk sem őt, sem a kollégáit, majd meg lesz nézve az édesanyánk. Ráadásul még közölte azt is, hogy jó hosszú várakozási idő fog következni.

A család feljelentést tett a sürgősségi osztály és Zacher Gábor ellen. Viktória a tragédia után odament az orvoshoz, hogy felelősségre vonja. „Közölte, hogy neki ehhez semmi köze, nem az ő hibája, és nincs jogom így beszélni azért, mert ez történt” – mondta az ATV-nek.

Címlapkép: MTI Fotó / Mohai Balázs

(24.hu)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Mézike: Nem az orvos tehet erről. Tudjuk, hogy hány beteget látott el éppen? Hogyha otthagyja őket, lehet, hogy kettő hal meg. Tudjuk, hogy ez az orvos napi 3-4 órát alszik, mert folyamatosan ott van a sürgősségin?
Az igazi bűnös nem az egészségügy dolgozói között van, tessék már tudomásul venni!
Ilyen borzalmas körülmények között lehetetlen emberéleteket menteni!
Minden ilyen megelőzhető haláleset egyetlen ember bűnére vezethető vissza!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nincs Gogh
Bocsánat, korrekció előző kommentemhez:- nem a toxikológián szokta meg Zacher a bunkó arroganciát, hanem a DETOXIKÁLÓBAN.
Nincs Gogh
@görbetükör: Az emberséges hangnem-és bánásmód minimális alapkövetelmény még egy börtönkórházban is.
kukac50
Kevés az az orvos aki Normálisan tud viselkedni a betegekkel az ügyeleten.
Zacher a drogosokhoz van szokva, azok úgysem emlékeznek másnap a bánásmódra.
Veleda
Nincs jó tapasztalatom a sürgősségi ellátással. Van, hogy egy kezdő, vagy rezidens látja el az ügyeletet, ami persze nem szabályos. Mint ahogyan az sem, hogy a beteg órákig üljön kint a folyosón, tolószékben. A mentős csak odateszi és távozik. Sokszor a várakozók itatják etetik meg a több órás várakozáskor. A sürgősségin miért nincs várakozó/ lefekvő szoba? A beteg órákig ül a tolószékben. Zacher ügyében várjuk meg a végeredményt, mert most csak egy oldaláról ismerjük a történteket.
Eladott Ország
Bizony, mindenkinek a sajátja a legkedvesebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.