Elvitték Kodály Zoltán bronzszobrát a kecskeméti zenepedagógiai intézet elől. Így már egy híres zeneszerzőnek sincs meg a szobra, mivel Bartók Béláét még szeptemberben lopták el.

A két bronzszobor Szervátiusz Tibor Csak tiszta forrásból című kompozíciójának az ékessége volt, amelyből mostanra csak három faragott deszka maradt.

A művet alig másfél éve avatták fel, a Nemzeti Kulturális Alap 7 millió forintot, Kecskemét városa pedig 700 ezer forintot adott rá.

Címlapkép:Pixabay/stevepb 

(Baon)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A háborúkban a harangokból is ágyút öntöttek! Miért nem tudja a köz, hogy háború dúl most is? Szegény hadvezér, azt hiszi, a szellemi csatákat mozsárral lehet megnyerni?
iluminati
Hmmmm... itt is a pénzmosás működik??? Lehet hogy csak fejet cserélnek rajta néhány milliárdé...oszt 2018-ban vissza kerül a közterekre... mint Ducse szobor...
justhpeter
Nekem is a Soros a gyanús, mert a fideSS-kdnp vezérkarában sem tudja mindenki ki volt Kodály.
nezelodo
@Shikari: Úgy mint a Hatvanpuszta (József Nádor féle majorság) "megvásárlása" után az azt övező több száz méter kovácsoltvas kerítés ellopását is egy ómigráns szervezte. Mit ad Isten, a nagy elánnal indított nyomozás úgy abbamaradt, pillanatokon belül, a naaaagy megbízó képbe kerülése miatt, mintha elvágták volna. Azóta is dugva tartják az illetőt, ne vethessen rossz fényt a családra.
verőce21
Valószínűleg a műalkotások szellemiségével nem értettek egyet a tolvajok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.